נטוורקינג – מה זה אומר

משיחות רבות שערכתי עם בעלי עסקים שונים מסתבר שאחת הבעיות הגדולות ביותר בהן הם נתקלים היא הגעה לקהל לקוחות גדול יותר. רבים מבעלי העסקים נשענים בעידן האינטרנט על רשות המדיה החברתיות לפרסום ושיווק.
בעלי עסקים טוענים שלמרות הפרסום הרב שהם עושים, ומוציאים לעיתים מאות שקלים (או יורו) על פרסום עדיין אין הם מצליחים להגיע לקהל היעד שלהם.
כמובן שאין להמעיט בערכן של הרשתות החברתיות והפרסום האינטרנטי אך בו זמנית אין להמעיט בערכה של פגישה אישית בה ניתנת ללקוחות פוטנציאליים האפשרות להתרשם מכם בצורה חיה.
למה זה קורה? למה אתם לא מצליחים לפרוץ אל התודעה השיווקית של קהל לקוחות נרחב?
מהסיבה הפשוטה שכאשר אנשים מחפשים שירות (או מוצר) באינטרנט הם בדרך כלל יחפשו משהו שקרוב לאזור מגוריהם. כלומר, אם אתם גרים באזור אמסטרדם לא תצליחו להגיע לקהל לקוחות ייעודי ב- Groningen או ב- Friesland.

אז מה עושים?
יוצאים מה”איזור הבטוח”. לוקחים חלק פעיל במפגשים גם אם הם רחוקים מאזור מגוריכם. משתתפים בפעילויות מגוונות גם אם הדבר מצריך אתכם לצאת באופן פעיל מהבית, להיכנס לרכב ולנהוג שעה עד שעה וחצי. כאשר לקוח עתידי מגלה שלקחתם את הזמן להגיע עד לאזור מגוריו כדי להכיר אותו באופן אישי הוא כבר יגלה התעניינות רבה יותר בכם, במוצרים אותם אתם מעוניינים למכור או בשירותים אותם אתם מציעים.
כאשר אתם מגיעים למפגשי נטוורקינג או אירועים אחרים ולוקחים בהם חלק פעיל אתם שמים את השם שלכם על המפה. אנשים שבעיקרון מעולם לא היו שומעים עליכם פתאום יודעים שאתם קיימים.
נסיעה מחוץ לאזור שלכם גם מצביעה על רציניות והשקעה בעסק שלכם, דבר הגורם באופן אוטומטי להסתכלות אחרת מצד הסביבה. ברגע שאתם מוכיחים שאתם לוקחים את העסק שלכם ברצינות ומוכנים להשקיע בו אתם מרוויחים את אמון הלקוחות שבאותה מידה תשקיעו גם בהם.

010אז מה? עכשיו צריך ללכת לכל מפגש וכל אירוע?
בוודאי שלא! על מנת לדעת לאן כדאי וצריך להגיע דרושה השקעה נוספת מצידכם בעריכת בירור מי קהל היעד שמתכוון להגיע לאירוע/מפגש, מה הערך המוסף של השירות או המוצר שלכם לאותו קהל יעד, האם ישנם עסקים מתחרים המתכוונים להגיע גם כן לאותו אירוע וכו’.
זכרו, רק אתם יכולים להציב את עצמכם על המפה וחובת ההוכחה על איכות העסק שלכם מונחת עליכם. רצינות, השקעה והתמדה יוכלו להביא אתכם להצלחה עסקית אך ורק אם תהיו מוכנים לתת את כל כולכם לעסק. לעיתים השקעה בדלק ונסיעה קצת יותר ארוכה יכולה להתברר כזולה יותר מהשקעה בשיווק אינטרנטי בלבד ולהביא לכם קהל לקוחות אליו לא הייתם מגיעים מעולם בצורה אחרת.

נטוורקינג, בשונה משיווק מיועד להיכרות בין בעלי עסקים שונים לא בהכרח למטרות מכירות. נטוורקינג מוצלח יכול להביא לשיתופי פעולה בין בעלי עסקים העוסקים בתחומים דומים, לדוגמא: תיווך דירות יכול ליצור שיתוף פעולה עם משרד עיצוב פנים, משרד הנהלת חשבונות יכול ליצור שיתוף פעולה עם משרד רואי חשבון וחנות תכשיטים יכולה ליצור שיתוף פעולה עם תכשיטנית עצמאית.
מועדון העסקים הישראלי בהולנד  לדוגמא, מארגן מפגשי נטוורקינג לבעלי עסקים ישראלים בהולנד. כדאי ומומלץ להגיע למפגשים אלה ולהכיר בעלי עסקים אחרים שיכולים לסייע לך בפתיחת העסק ובפיתוחו העתידי.

לפעמים נוצרים בזמן מפגש נטוורקינג קשרים שנמשכים גם אחריו ואף יוצרים שיתופי פעולה מפתיעים.
לאחרונה נתקלתי בשיתוף פעולה מפתיע שכזה. לכאורה, שתי בעלות עסקים שעל פניו נראה שאין ביניהן שום דבר משותף. האחת היא בעלת קונדיטוריה קטנה ויפיפייה, השנייה צלמת .
בצורת מחשבה שיצאה מהקופסה הצליחו השתיים למצוא דרך משותפת לחבר בין העסקים שלהן ולהציע לקהל הרחב שירות מיוחד במינו: יום כייף להורים וילדים בו הילדים יכולים להתעסק באפייה ובקישוט עוגות בזמן שההורים מקבלים סדנת צילום. בסוף היום כולם חוזרים הביתה מרוצים, גם עם משהו טעים שהילדים אפו וגם עם שלל זיכרונות מצולמים של אותו יום.

השתיים אגב, הכירו במפגש מועדון העסקים הישראלי של הולנד. וזה- נטוורקינג.

לימור סמיתס’ – בעלת עסק לנהיול חשבוןנות וחברה צוות הניהול של מועדון העסקים הישראלי בהולנד.

 

לימור סמיתס מאמנת ויועצת עסקית הדוברת עברית כשפת אם ואנגלית והולנדית בצורה שוטפת. לימור מציעה מגוון נרחב של שירותים ללקוחותיה. בעלי עסקים מתחילים יכולים לקבל עזרה והכוונה בכל הקשור לפתיחת עסק בהולנד, רישום העסק ברשויות הנכונות, בירור חוקי המדינה בכל הקשור לעסק הספציפי, בניית קבצי הנהלת החשבונות וכו'. לבעלי עסקים קיימים לימור מציעה עזרה ותמיכה בכל נושאי האדמיניסטרציה כגון כתיבת מכתבים, ניהול חשבונות העסק, הגשת הצהרת מס, ניטור נושים ובקרת אשראי ועוד.
לצד כל זאת לימור הינה אשפית אקסל ויש ביכולתה לבנות עבורך כל קובץ אקסל על פי הזמנה מיוחדת המותאם בדיוק לצרכיך.
גם אנשים פרטיים יכולים לפנות ללימור בשאלות, תמיכה והכוונה בנושא ניהול נבון של כלכלת הבית, התמודדות עם המציאות הכלכלית של ימינו, עזרה בהתקשרות והתכתבות מול גורמים הולנדים, מילוי טפסים ועוד.
ניתן ליצור עם לימור קשר דרך אתר האינטרנט שלה www.pakanri.nl או דף הפייסבוק Kanri.pa

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*