רוצים להצטרף למועדון בישול? להיות שופטים בתחרות ספרים? או שיש לכם רעיון משלכם שיכול להועיל ליהודים או לישראלים בהולנד? בוויצ”ו הולנד ישמחו לשמוע ומזמינים אתכן ואתכם להצטרף. “אנחנו רוצות לעשות משהו למען ישראל – וגם להעביר מסר להולנד”
שירלי ואן-דר-ולדט מודה שנדבקה ב”חיידק” של ויצ”ו. היא עבדה כמעצבת פרילנסית וחיפשה לצאת קצת מהבית. מה שהתחיל בהתנדבות המשיך בעבודה מסורה לקידום הארגון בהולנד ובארץ, ובחברוּת בארגון צעירות ויצ”ו. ההתרגשות ניכרת בקולה כשהיא מספרת על סיפורי ההצלחה של המשפחות שוויצ”ו מסייע להן להשתקם, על הנוער שמוצא עתיד בכפרי הנוער של הארגון, ועל הנשים שמוצאות ביטחון ותקווה מחודשת במקלטים ובתוכניות ההעצמה. כעת היא מקווה למשוך לוויצ”ו עוד ישראליות וישראלים שגרים בהולנד ומעוניינם לקחת חלק בעשייה קהילתית בתוך הולנד – ולמען ישראל.
“אנחנו רוצות להיפתח לישראלים שגרים כאן”, אומרת ג’ויס ניומן-דורלאכר, נשיאת ויצ”ו הולנד, בראיון במשרד הצנוע והנעים של הארגון באמסטרדם. ג’ויס וסגניתה, מרחריט בושר-סנאפר, פועלות בהתנדבות בניהול ויצ”ו הולנד, שהוא השלוחה המקומית של תנועת ויצ”ו העולמית המונה כרבע מיליון חברות ביותר מ-50 מדינות. התנועה תומכת במאות פרויקטים בארץ בתחומי החינוך, סיוע לילדים ונוער בסיכון, העצמת נשים, תמיכה בנשים מוכות ועוד. היא גם עוסקת בחיזוק הקשר בין יהודים בתפוצות לחברה בישראל (לרשימת הפרויקטים שבהם מעורב ויצ”ו הולנד ).
“אנחנו רוצות לעשות משהו למען ישראל, להיות שותפות ולא רק לתת תרומה, להיות מעורבות”, מסבירה מרחריט. “גיוס הכספים כמובן חשוב אבל זה לא הכל. במיוחד בזמנים האלה, כשישראל מבודדת בעולם, אנחנו רוצות להביא מסר להולנד שלפיו ישראל היא לא רק פוליטיקה ודברים רעים, אנחנו צריכות עוד אנשים שיוכלו לספר איך החיים בישראל באמת”.
מה מציע הארגון לישראלים?
תביאו רעיון – אנחנו נדאג לשאר
רוצים להעביר הרצאה? לארגן קונצרט? להביא סדנה מעניינת? ויצ”ו פתוח לרעיונות ומסוגל לספק תשתית ארגונית ופרסומית בכל הולנד לקידום כל אירוע שמעניין אתכם ועולה בקנה אחד עם מטרות הארגון. במשרד יכולים למשל להוציא עלון פרסומי, לסייע במציאת מקום מתאים לאירוע ולהפיץ את הבשורה ברשימות התפוצה ודרך מתנדביו. מרחריט: “כל הארגון יכול להיעשות מכאן, אבל אנחנו צריכות עזרה ברעיונות”.
ליצירת קשר
המועדון הקולינרי היהודי
“לבשל עם כוכבים” – סדרת סדנאות בישול והרצאות על בישול יהודי מרחבי העולם, ממערב אפריקה לצפון אסיה. המפגשים הבאים ייערכו ב-15, ב-21 וב-28 באפריל, באמסטרדם, אך בוויצ”ו מתכננים “לטייל” עם המועדון ברחבי הולנד בעתיד. חלק ניכר מהכנסות הסדנאות מועברות לתמיכה בתיכון המקצועי בית הכרם בירושלים, שם יכולים בני נוער בסיכון לרכוש מקצוע בסביבה טיפולית תומכת. בשנה שעברה הגיעה משלחת של תלמידים להדגים את כישוריה בתחום הטבחות, בפסטיבל האוכל שארגן ויצ”ו בהולנד. בנוסף, בסוף החודש תיערך סדנת שייקים ממזון עילי. הסדנה באנגלית.
לפרטים נוספים על הסדרה
לפרטים על סדנת השייקים:
מועדון הקריאה – כל אחד שופט
בכל שנה עורך ויצ”ו תחרות בין שישה ספרים של סופרים ישראלים או יהודים (גם סופרים ישראלים לא יהודיים משתתפים בתחרות) שאת ספריהם ניתן לקרוא בהולנדית וגם בעברית או אנגלית. מטרת התחרות לעורר מודעות לספרות ישראלית ולגייס כספים לקידום נוער ברוך כשרונות בכפרי הנוער של ויצ”ו. כל אחד יכול להשתתף כשופט בתחרות על ידי הרשמה יחידנית או של קבוצת קריאה (כמה חבר’ה שנפגשים לדבר על הספרים שקראו), קריאת שלושה ספרים לפחות ודירוגם תוך נימוק הבחירה. בין הסופרים המשתתפים השנה: אתגר קרת, דרור משעני ויסמינה רזה.
לפרטים נוספים
תקנו משהו?
המשרד של ויצ”ו צמוד לחנות מתנות קטנה אך עמוסה כל טוב – יודאיקה ליומיום ולחג, תכשיטים, מזכרות ואומנות מישראל, כרטיסי ברכה לאירועים יהודיים (בר מצווה, ברית וכו’), קישוטים לחגים, ספרים העוסקים בישראל, ביהדות ובהיסטוריה יהודית, וספרות ישראלית מתורגמת. את החנות מפעילות מתנדבות לבביות והרווחים מוקדשים לתמיכה בתקציב תנועת ויצ”ו העולמית, שכאמור תומכת בפרויקטים נרחבים בארץ.
החנות ממוקמת ב- A.J. Ernststraat 735a באמסטרדם, ופתוחה בין 10:00 ל-16:00 בימים שני עד חמישי, וביום שישי בין 10:00 ל-13:00. הארגון מפעיל גם חנות מקוונת עם מגוון רחב של מוצרים:
http://giftshop.wizo.nl/
התנדבות והצטרפות – כוח במספרים
ג’ויס ומרחריט מדגישות שכוחו של ויצ”ו כארגון יהודי בתפוצות בא לידי ביטוי גם ביכולת שלו לייצג קהילה, ולשם כך יש
חשיבות למספרים שיראו שהארגון אכן מייצג יהודים רבים. כיום למשל ויצ”ו הוא הארגון היהודי היחיד במועצת נשות הולנד (Nederladse Vrouwen Raad), ארגון הגג לקידום נשים במדינה. דמי החבר השנתיים בוויצ”ו עומדים על 40 יורו ומשמשים לקיום התשתית הארגונית של הארגון שמאפשרת פעילות וגיוס תרומות. למעט צוות משרדי מקצועי מצומצם, הנהלת הארגון פועלת על בסיס התנדבותי.
בלי קשר לחברות בארגון, הנהלת ויצ”ו מזמינה מתנדבים ומתנדבות מכל התחומים לקחת חלק בפעילות, אישה לפי כישוריה, העדפותיה ויכולותיה. תמיד יש צורך במתנדבות בחנות ובמשרד, אבל אפשר גם לבוא לתת הרצאה בנושא קרוב ללבך, לערוך מכירה מיוחדת בשכונת המגורים שלך, לארגן פעילות לילדים ועוד.
“כמובן שגם גברים מוזמנים לקחת חלק בפעילות וגם לא-יהודים”, מדגישות הנשיאה וסגניתה. עם זאת, גברים אינם מורשים להיות חברים במועצת המנהלות של הארגון, שהוקם על ידי נשים ציוניות ולמענן ב-1920. ג’ויס, מרחריט ושירלי ישמחו לראות מעורבות גוברת של ישראליות וישראלים בארגון ולתרום לחיזוק הקשר בין ישראלים ליהודים בהולנד. “בסופו של דבר, אנחנו חיים בחו”ל אבל הלב שלנו תמיד שם”, מסכמת שירלי.
כתבה מערוץ 2 על מרכז האומנה של ויצ”ו בשרון:
עוד על ויצ״ו: ויקיפדיה
התמונות בכתבה באדיבות ויצ״ו הולנד