קורונה בהולנד: הצעות לפעילויות אונליין, לילדים ולמבוגרים

את כתבת ההמלצות הקבועה שלנו החלפנו הפעם ובהתאם למצב בהצעות לפעילויות וירטואליות בהן ניתן לייצר זמן איכות עם הילדים (וגם בלי). ההצעות בחלקן מותאמות לשפה העברית ואחרות מקומיות דווקא. נציע לכם קישורים למוזיאונים שונים הפותחים שעריהם דרך המסך ובאופן גלובלי, הצגות תיאטרון, ניסויים מדעים, ספרים דיגיטליים, סרטים רבים מוצעים לצפייה חופשית מטעם פסטיבלים שונים וגם סיור בפארק הפרחים קוקנהוף.

>>> הקול המרפא של גליתה – טיפול התנסות בחינם
>>> למדדי הקורונה בהולנד וכל העדכונים

>>> לערוץ היוטיוב החדש של דצא׳טאון 

נתחיל עם הילדים ונמשיך עם הצעות לפעילויות למבוגרים:

ילדים

  • עברית:

תיאטרון אורנה פורת לילדים ונוער אינו מזניח את הקהל הצעיר, ומעניק באמצעות לינקים שבאתר הרשמי אופציה לצפות ב-11 הצגות המתאימות לטווח גילאים 3-12. בין ההצגות תמצאו את אי המטמון המתאימה לגילאי 6-12, למה רק כבשים המתאימה לגילאי 3-6,
הנסיכה על העדשה המתאימה לגילאי 5-9 ועוד.
לכל ההצגות לחצו כאן 


תיאטרון גשר 
מציע פעילות צפייה חופשית לילדים, תוכלו למצוא 2 הצגות מוצעות מאת רועי חן, “מסעות אודיסיאוס”, סיפורו של טל על אביו, הנוסע לעשרה ימים ומשאיר לו ספר קסום על הגיבור המיתולוגי אודיסאוס וחבריו האמיצים. ההצגה השנייה הינה “רוח התיאטרון”, מספרת על נרי ונגה, שני ילדים שיוצאים למסע מיוחד. ההצגות מתאימות לילדים בגילאי 5 ומעלה.
כמו כן, שימו לב! כי ניתן “לדפדף” או להדפיס את תוכניות ההצגות המשמשות גם כחוברות פעילות לילדים הכוללות תשבצים, מבוכים ועוד. 
להצגות תיאטרון גשר לחצו כאן 


התיאטרון שלנו
 מציע 11 הצגות לילדים ברובן מותאמות לגילאי 3-9. בין ההצגות תמצאו את “איה!אאוץ!אווה!“, “עמי ותמי“, “הברווזון המכוער” ועוד.
לכל ההצגות לחצו כאן 

מחזות זמר השילוב של מופע מושקע ומרגש עם מוזיקה סוחפת עובר עכשיו גם לצפייה ישירה באינטרנט. בין המחזות שתמצאו: ״שכחו אותי בבית״, ״עלי בבה וארבעים השודדים״ ועוד.
לכל ההצגות לחצו כאן 


מכון ויצימן למדע 
באתר של מכון ויצמן תחת הקטגוריה ״תקועים בבית״ מחכים לכם מגוון רב של ניסויים מדעים להכנה בבית, כמו למשל בניית מד אהבה (מדליק!) שמגיב לטמפרטורות הידיים של מי שמחזיק בו, בנוסף מוצעות שאלות טריוויה ועוד.
עוד מידע כללי ורלוונטי תמצאו בעמוד הבית של מכון ויצמן כאן 

הטכניון מציע ספרים, פודקאסטים וקריאה מהנה לילדים. ממחקרים נראה ששמיעת סיפורים מעלה את הפעילות המוחית הקשורה לקשב, שפה וראייה. בפרויקט זה אספו מספר אפשרויות להאזנה או הקראה של סיפורים, כמו כן הם מציעים לסבא וסבתא להקליט סרטון בו הם מספרים סיפור ולאחר מכן לשלוח במייל עבור יצירת ספריית סבא-סבתא הגדולה בארץ! 
פרטים כאן 


מוזיאון ישראל
בירושלים מזמין את הקהל הרחב לסיור וירטואלי במתחם בין תערוכות קבע דרך מצלמות גוגל ומציע גם הדרכות יצירה לילדים. דרך הסיור תוכלו לשוטט בין קומות המוזיאון וליהנות עם הילדים גם מדפי צביעה המבוססים על יצירות אמנות של פיקאסו, גוגן ועוד. באתר מציעים סרטוני הדרכה אינטראקטיבים ומרתקים לילדים. 
לדפי הצביעה לחצו כאן 


שבט ״שבשבת״
– הצופים הישראלים בהולנד (בעברית) מציעים פעילות אונלין הפתוחה לכולם (גם מי שאינו בצופים), הפרטים כאן 

  • הולנדית:

ספרים דיגיטליים חברת bol.com מציעה להורדה וקריאה ספרים דיגיטליים, ספרי שמע לילדים בעבור יורו אחד בלבד!
באתר ניתן למצוא גם סרטונים חדשים מדי יום עם המלצות הקוראים.
לאתר לחצו כאן 

אקווריום עם דגים מסוגים שונים עכשיו לייב אונליין, לחצו לקישור 

 

מבוגרים

  • קולנוע: 

    בתי הקולנוע ברחבי העולם נסגרו בשל המצב הקיים, עם זאת החליטו מספר יוזמות בתחום להביא את הקולנוע אליכם הביתה. במהלך השבועות הקרובים יוקרנו מבחר מהסרטים הישראלים האהובים עליכם לצפייה, ללא עלות!

  1. פסטיבל ״סרט״ הישראלי, מגיש לכם בכל ערב סרט ישראלי אחר לצפייה חופשית. הסרט הראשון הוקרן ביום חמישי (26.3) בשעה 21:00 (שעון הולנד), ״סיפור אהבה״. מדי יום חמישי באותה השעה, יתפרסם קישור לסרט אחר באתר הפסטיבל שיוקרן לכל אותו שבוע. לאתר הפסטיבל לחצו כאן 
  2. פסטיבל הסרטים הדקומנטרי idfa מציע לצפייה חופשית את הסרטים שעלו בעבר. רשימה ארוכה ומכובדת שיכולה להשאיר אתכם בעניין זמן רב. 
  3. T-Port שוק מקוון ללא מטרות רווח שמטרתו לקדם יוצרות ויוצרי קולנוע צעירים מהארץ ומהעולם ולהקל על הפצת סרטים קצרים בתעשיית הקולנוע המקצועית. הפלטפורמה כוללת יותר מ -600 כותרים, שנעשו על ידי יוצרי קולנוע וסטודנטים עצמאיים, כולל סרטים עטורי פרסים ומבחר פסטיבליסטים מכל העולם. T-Port נתמך על ידי Creative Europe MEDIA והוקם יחד על ידי פסטיבל סרטי הסטודנטים הבינלאומי בתל אביב וקרן גשר לקולנוע רב-תרבותי – קרן הקולנוע המובילה בישראל לסרטים קצרים.
    לצפייה בסרטים לחצו כאן  

  • מוזיאונים:

Google arts & culture מזויאונים ברחבי העולם שפתחו את שעריהם למסך הדיגיטלי, ניתן ליהנות מסיורים מהמחשב הביתי ולהתרשם מהתערוכות הנחשבות בעולם. 
לקישור לחצו כאן 

i music school חלמתם לנגן פעם על גיטרה? אולי פסנתר? כעת זה יכול להיות זמן מצויין להתחיל באמצעות שיעורים דיגיטליים, בקצב שלכם ובזמן שלכם. באתר הזה תוכלו למצוא את כל הפרטים הנדרשים.

  • פודקאסטים:

    סיימתם לעזור לילדים בלימודי הבוקר, עבדתם בעצמכם כמה שעות ומתפנים להכנת ארוחת הערב. אחרי כל זה מתחשק לכם קצת שקט? למי שלא מתחשק יותר לקרוא כי זה מעייף את העיניים יש פיתרון: פודקאסטים. להיט לא חדש במיוחד שתפש תאוצה רבה. בקישור הבא, ״יושים היסטוריה״ עם רן לוי, תוכלו לבחור פודקאסט ממגוון נושאים, לחצו כאן 

  • ספרייה דיגיטלית:

האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לקהל הרחב לקרוא וללמוד ממגוון נושאים ללא עלות. פרטים כאן 

  • פארקים וטבע: 

    פארק קוקנהוף שערי הפארק שמדי שנה פתוחים (חודשיים בלבד) לקהל הרחב, נאלצו להשאר סגורים. הפריחה המקסימה בשיאה ומנהלי הפארק החליטו לשתף את כל היופי הזה עם הקהל אונליין. תוכו לפתוח את המחשב או הנייד ולדמיין את ריח הפריחה באויר תוך כדי באמצעות הקישור הזה 

 

הצעות לתרגילי ספורט באדיבות מאמנת הכושר חמוטל זיידלר:

 

 

 

 

 

 

מאמר מערכת

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*