ברוכים הבאים להתמכרות הבאה שלכם!
מה יותר ישראלי מחומוס-טחינה?
מה יותר טרנדי מטבעוני-ללא גלוטן?
מה יותר חגיגי מתוצרת בית?
מה פחות משעמם ממצות בפסח?
קרקרים תוצרת בית טבעוניים-ללא גלוטן אך עם רשימת חומרים מההפטרה!
אז נכון, תצטרכו להיכנס לאתר אינטרנט של מוצרים ללא גלוטן או לחנות עם מוצרים אורגנים, אבל זה שווה את זה, אוי כמה שזה שווה את זה! והבונוס? זה אפילו מתאים לפסח! ילך טוב ליד הכבד קצוץ או בבוקר עם לבנה טרייה… יאם!
וכמה כיף שכל פעם זה יראה אחרת, פעם אדמומיות של פפריקה מעושנת, פעם ריח מתקתק של בצל מטוגן או שחור-לבן עם שומשום בצבעים, ממש משחק ילדים. מה שמזכיר לי, הילדים עפים על זה! הם אפילו עוזרים בהכנה כי בתכלס, זה בסך הכל מתכון של לערבב הכל בקערה. אתם עוד כאן?
טיפים חשובים לפני ההכנה (אל תדלגו ישר למתכון תקראו זה חשוב, הכנתי כבר כמה נגלות במיוחד בשביל הטיפים)
-לא להתקמצן על מים! כל פעם להוסיף ולערבב את העיסה עד שזה ממש דליל כמו יוגורט.
-למרוח את הבלילה בשכבה דקה על נייר אפייה (אם השכבה עבה מידי הקרקר לא יהיה קרספי).
-איך יודעים שמוכן? אחרי שהוצאתם מהתנור, והקרקרים נחו כמה דקות בתבנית, תתחילו להפריד. אם זה נשבר בקלות זה אפוי כמו שצריך, אם זה נדבק-אופס… אבל אל דאגה. תפרידו את היבשים ושימו בצד, את אלה שעדיין מעט רכים המשיכו לאפות עוד כמה דקות כשהם הפוכים (התחתית כלפי מעלה) זה הפיתרון.
-זעתר ממש משדרג, וגם קצח, ובצל מטוגן מיובש (לא להתקמצן בתוספות כי מה שתשימו רק ישדרג את הקרקרים).
-הקרקרים נשמרים מעולה בקופסא אטומה(!), גם שבועיים (לא שישאר משהו אבל רק אומרת…).
-מתאים לפסח (לאוכלי קטניות כי מכיל קמח חומוס) ליד הסלטים והממרחים, מעולה עם סלט חצילים או לבנה עם מעט שמן זית וזעתר
את המתכון גיליתי בשיטוטי בבלוג של אפרת ליכטנשטט, הבעלים הגאה של “אז מה את עושה כל היום”, אך מקורו אצל משפחת רובין משדה אילן. אז לאחר שכל הקרדיטים ניתנו, זה הזמן שלכם!
אני מצאתי עצמי משלבת את הדבר הנפלא הזה גם במשלוחי המנות של פורים השנה, והקרקרים קצרו הצלחה גדולה בקרב חברי נטולי הגלוטן/הצמחוניים/וסתם הפיינשמקרים מבניהם. אפילו הילדים, כן כולל הקטן הבררן, כרסמו בהנאה וביקשו עוד!
למקומות, קדימה, גו!
קרקרים חומוס טחינה/ מהבלוג אז מה את עושה כל היום
(עם הערות שלי, כי איך אפשר בלי…)
חומרים:
1 כוס קמח חומוס
1 כוס קמח טפיוקה
2 כפיות שטוחות מלח
1/4 כוס זרעי פישתן (שמתי יותר)
1/2 כוס גרעיני חמניה (שמתי מעורב עם גרעיני דלעת)
1/2 כוס שומשום
תוספות מעולות לבחירה: 2 כפות קימל (לא לוותר!), שומשום שחור,קצח, אורגנו, זעתר (חובה!), פפריקה מעושנת, בצל מטוגן יבש, גבישי שום מיובש, בזיליקום מיובש….
1 כף חומץ
7 כפות שמן זית
7 כפות טחינה גולמית (לא מתובלת, רצוי מלאה)
ככוס וחצי מים חמימים ועוד קצת למקרה הצורך לפעמים צריך גם 2 כוסות תלוי בקמח, בתוספות ובטחינה)
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים 2-3 תבניות ( תלוי בגודל) בנייר אפייה.
בקערה גדולה מערבבים את היבשים.
*במתכון המקורי מוסיפים את הנוזלים לקערת היבשים. אני מצאתי שנכון יותר לערבב את כל הרטובים בנפרד ואז לאחד, עם היבשים. הסיבה היא הטחינה, שקצת קשה לערבב אותה.
הבלילה צריכה להיות מאד דלילה ולכן אל תחששו מהוספת מים.
מורחים שכבה דקה של הבלילה על גבי נייר האפייה שבתבנית ואופים 9 דקות. מוציאים מהתנור וחותכים באמצעות גלגלת פיצה לקוביות (שתי וערב). מחזירים לעוד כ-10 דקות אפיה. הריח כבר יודיע שהקרקרים מוכנים!
בהצלחה ובתיאבון!