ישראלים נמצאים בכל מקום בהולנד, כך מסתבר. אבל לא כולם אוזרים אומץ ועושים את מה שעשתה דפי פישביין עם בן זוגה , אריק ואן קמפן.
היא פתחה מאפיה. משלה. ולא סתם פתחה אלא בחרה לעשות את זה במקום לא שגרתי כמו רובינו- היא דווקא עשתה את זה בעיירה בשם Gorinchem לא רחוק מהעיר אוטרכט.
הזמנתי את עצמי אליה על מנת לראות במו עיניי את ה”פלא” – מאפיה במרכז עייריה הולנדית של בחורה ישראלית בשם דפי שלא ניתן לטעות במוצאה הלא הולנדי.
כשנכנסתי הרגשתי שנזרקתי ישר במנהרת הזמן, אל המאפיה מתחת לבית שגרתי בו בפריז לפני קצת יותר מעשור. העיצוב, האוירה והדקורציה היו כאילו לקוחים משם. זה לא במקרה מסתבר לי אחרי כן, כשאני מספרת לדפי את התחושה שלי. דפי , כך מסתבר התגוררה גם היא בפריז, שם הכירה את אריק. הזכורונת והאהבה לעיר הם ההשראה שלה למקום. (וגם לשם של הבת הבכורה של – אמילי על שם דמות הגיברה בסרט הצרפתי אמילי פולן). מצד שני, יש טוויסט עכשיוי וייחודי של המקום שגם להולנדים עדיין קשה לפעמים להבין אבל הם “תרגלים לזה” היא צוחקת – שולחן מרכזי גדול עם כסאות על מנת לשבת בצוותא ולהנות יחד מקפה טוב (לא הולנדי טיפוסי יש לציין) ומאפה טרי ומענג של דפי.
על הקיר אגב, תלויות תמונות של אמהות – על רעיון Sweet ima הזמינה דפי אמהות לשלוח לה תמונות – הן שלחו דפי תלתה אותן על הקיר של הקונדיטוריה. “לפעמים, נכנסת לפה אישה ומצביעה לע הקיר ואומרת ” אה, הנה אני “. זה כיף ענק”.
ממאפים מלוחים , למתוקים ועד עוגות – הכל מצאו שם . את המאפים עם בצק העלים , היא מגלה לי, היא עושה בעצמה מאפס. כן, כולל הבצק עצמו. “לא מהחנות” היא מציינת בגאווה לא מוסתרת.
הכל ב Sweet ima הוא פרי יצירתה של דפי , מלבד הלחמים אותם היא מקבלת מהאופה מהכפר ליד בעוד היא, מוכרת לו חזרה עוגות שלה- שיתוף פעולה מקומי זה חלק מסוד ההצלחה אני מגלה לאחר שיחה איתה.
לאחר שיחת ה”קפה ומאפה” שלנו אני מעיזה לשאול את דפי, למה יש לה כל כך הרבה צנצנות חמודותממולאות באבקה ועוד כמה דברים (שלא הצלחתי ממש לזהות) בחנות. : “זה מוצר הבית הכי פופולארי שלנו” היא מספרת בחיוך ומספרת :” באירוע הראשון שעשיתי, ממש יממה לפני שהוא קרה, עלה לי בראש לקחת כמה חומרים לעוגה, ללא צורך במתכון , לארוז בצנצנת ולנציע את זה לקניה כמתנה. לא האמנתי אבל כל מה שהכנתי באותו אירוע נקנה! מאז, אנשים לא מפסיקים להכנס על מנת לקנו תא הצנצנת שפשוט נקראת “עודה בזכוכית” או אם תרצו “Cake in Glas” . הכי פשוט הכי הולך.” היא צוחקת.
אז מה עושים עם זה? מאוד פשוט – התכולה מספיקה לשתי תבניות, כך מסבירה לי המוכרת של דפי. מוסיפים חלב קר, ביצים מערבבים ושמים בתבניות. משם לתנור ב – 180 מעלות חום לחצי שעה והנה לכם – 2 עוגות מהצנצנת של דפי.
לא מאמינים? פשוט תקפצו לביקור. יש עוד המון דברים טעימים. בדוק!
והנה קישור לתמונות נוספות למי שרוצה להתרשם: Sweet ima Photo album by Ifat Zohar Photography & more
עמית רבין
27/09/2014 at 13:15נראה ונקרא טעים במיוחד!
אשמח לקפוץ לביקור 🙂
עמית
Related Articles
‘הגדר’ (BORDERS) – מחזה ישראלי בתאטרון אמריקאי – הזמנה לצפייה
יוצאים מהקורונה בהולנד – פארקי שעשועים וגני חיות נפתחים
קורונה בהולנד: הצעות לפעילויות אונליין, לילדים ולמבוגרים