שוב נובמבר וסתיו, שוב קר וערפילי בחוץ, לאט לאט נוטשים את האוכל הקל, הפשוט, הקר ועוברים למשהו שיחמם אותנו גם מבפנים.
השבוע הכנתי את המרק הנפלא והפשוט של כרישה ותפוחי אדמה, אך הוא נגמר לאחר יומיים ונשארתי מול סיר ריק ובקשה למרק כתום מהילדון שלי.
בשיטוט יומי בסופר נתקלתי בה. יפה ואצילית עם מותן לתפארת. מיד אספתי אותה ויחד יצאנו לדרכנו המשותפת…
הלוויין היה כאן רק עכשיו ומה יותר מתאים מלהכין מכל הדלעות שמסתובבות לנו בין המדפים, איזה מרק טעים וקטיפתי.
אני יודעת שיש המון מתכונים והמון שילובים ושאני ממש לא מקורית בבחירה אבל תקשיבו, המרק הזה טעים. נקודה.
אז שילבתי גם בטטה וגזר וקצת אסייתי ואיטלקי ויצא פשוט ומענג.
כשקר אין לי חשק לעבוד קשה מידי, אז הופ הופ הכל לסיר מבשלים טוחנים ולקערה, יחד עם קצת שמנת חמוצה קרה הסתיו כבר לא מרגיש כל כך נורא…
מרק כתום:
2 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות
700 גרם דלעת (עם קליפה)
200 גרם גזר
1 בצל גדול
2 שיני שום
מעט ג׳ינג׳ר טרי מגורד
מלח פלפל
בהרט (או אגוז מוסקט)
מים
1/2 פחית חלב קוקוס
6-8 עלים גדולים של בזיליקום
קוצצים את הבצל והשום ומטגנים בכף שמן בסיר גדול. כ 4-5 דקות. מוסיפים קוביות בטטה, קוביות דלעת, גזר חתוך, ג׳ינג׳ר ותבלינים ומים לכיסוי ומרתיחים. מבשלים כ 20 דקות על אש נמוכה. מוסיפים את חלב הקוקוס וממשיכים לבקש עוד 15 דקות עד שכל הירקות רכים. מכבים את האש וטוחנים עם בלנדר מוט את המרק לקבלת מרקם קטיפתי. מוסיפים לסיר את עלי הבזיליקום שלמים. סוגרים עם מכסה ומאפשרים לבזיליקום להוציא טעמים אל המרק לפחות לעוד 10 דקות רצוי יותר. לאחר מכן ניתן להוציא את העלים.
*הערה – אתמול אכלנו ברוקולי. בישלתי את הענפים אבל בלי הגזע. את הגזע ניקיתי וקילפתי וחתכתי והכנסתי למרק הכתום, שיתבשל יחד עם הירקות.
הבנתי שזה בריא, נו שיהיה, לא זורקים אוכל…