הכנס גרר תגובות רבות הן מצד סטודנטים ישראלים והן מצד קהילת הישראלים בהולנד.
אמיר אביטל, מנהל קבוצת הפייסבוק :“ישראלים בהולנד”, קרא לחברים בה לנקוט יוזמה ולשלוח מיילים לדרג האקדמי באוניברסיטה ולהתריע על נושא הכנס, חוסר ייצוג נגדי ותפקידו של מוסד אוניברסיטאי מוביל בהצגת תמונה מאוזנת. ולהתייחס לנושא הפחד שמרגישים סטודנטים החוששים להביע דעה אחרת.
ישראלים, יהודים ונוצרים למען ישראל נרתמו למשימה ובכוחות משותפים הצליחו לגרום לדרג האוניברסיטאי להבין שמדובר באירוע חד צדדי, להרגיש חוסר שקט ולבטל את האירוע שנועד להתקיים היום בשיטחה.
בעקבות כך ועד המנהל של האוניברסיטה הזמין את מארגני הכנס לשיחה על מנת לבדוק האם ניתן לקיים את הכנס במתכונת אחרת (מאוזנת יותר) ובשלב מאוחר יותר.
נציג האוניברסיטה, יאפ וינטר כתב בתגובה לפניות הרבות:
“זו לא המדיניות של האוניברסיטה ואנחנו דוחים עמדה זו מכל וכל. האוניברסיטה שלנו תומכת בדיאלוג וחרם אקדמאי לא עומד בקנה אחד עם גישתנו”.
“אנו מאמינים כי צריך להיות אפשרי לנהל דיון פתוח וכן על נושאים קשים, רגישים ושנויים במחלוקת כגון הסוגיה הפלסטינית. היום, יש אי השקט חברתי שנגרם על ידי אירוע שבוע שעבר, הכנס מעורר תחושות של חוסר ביטחון בקהילת האוניברסיטה. לכן, החלטנו שלא לקיים את הכנס”.
בנוסף, ציין מר וינטר כי חרם אקדמי לא עולה בקנה אחד עם מדיניות האוניברסיטה והאוניברסיטה היא מקום פלורליסטי בו כולם צריכים להרגיש שיש להם מקום ושהם בטוחים.
חברי SRP) Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina)
מצאו מקום חלופי לקיום הכנס היום, במרכז פרטי המכונה “נלסון מנדלה”.