פסטיבל סרט חוגג חמש שנות פעילות בהולנד

פסטיבל הקולנוע הישראלי SERET חוגג את שנתו החמישית בהולנד, במסגרת הפסטיבל השנה יוקרנו סרטים ישראלים נבחרים באמסטרדם, אמסטלפיין ומאסטריכט, בין התאריכים 27.10 ל- 3.11. 

פסטיבל SERET הוקם ומופק מידיי שנה על-ידי צוות נשי מוכשר: אודליה הרוש, ענת קורן ופטי הוכמן — שמקיימות אותו מדי שנה גם באנגליה, בגרמניה וצ’ילה. גם השנה יפתח הפסטיבל בערב פתיחה חגיגי בבית הקולנוע באמסטלפיין, ביום שני 28 אוקטובר 2019. בערב זה יוקרן הסרט ״הבלתי רשמיים״ (The Unorthodox) המספר את סיפור הקמתה של מפלגת ש”ס בשנות ה-80 בירושלים.

 אבק כוכבים באירוע הפתיחה של פסטיבל סרט >>  
חגיגית 5 שנות פעילות והשקת מגזין מודפס – דאצ׳טאון>>

 לרגל חגיגות חמש שנות פעילות בהולנד, שאלתי את אודליה הרוש מספר שאלות: 

אתן חוגגות 5 שנים לפסטיבל בהולנד, וכמעט עשור לפסטיבל הראשון בלונדון – מה שונה היום מהפסטיבל הראשון?

כן, אנחנו חוגגות חמש שנים, שזה הישג אדיר ואנחנו מאוד גאות על כך! יש שוני עצום בין הפסטיבל הראשון לאלה של היום. הפסטיבל הראשון היה קטן ומהוסס. בתי הקולנוע לא היו משוכנעים באיכות הסרטים ושנצליח להביא קהל. גם אנחנו חששנו. היום כעבור מספר שנים גדלנו והתרחבנו. הפסטיבל גדל לערים נוספות ולבתי קולנוע נוספים. בתי הקולנוע כבר מכירים אותנו ושמחים לעבוד איתנו. הקהל כבר מחכה לנו, ומשנה לשנה אנחנו רואות איך הקהלים מתרחבים וכוללים יותר צופים מקומיים, אשר שומעים על הפסטיבל ומגיעים. זה נפלא כי הרי הכוונה הראשונית שלנו היא להראות את המגוון התרבותי והסוציולוגי בישראל דרך עדשת הסרטים לאוכלוסייה במקומית.

הפסטיבל כבר התרחב לארבע מדינות, ולערים רבות – יש תוכניות לעתיד?

תמיד יש תוכניות ושאיפות להתרחב, אנחנו בודקות אפשרויות כל הזמן. ההתרחבות יכולה להיות במדינה עצמה או ממש למדינה חדשה. קחי לדוגמא את ברלין – כשהתחלנו לפני 4 שנים, ההקרנות היו רק בברלין, השנה הוקרנו הסרטים ב-6 ערים שונות בגרמניה: ברלין, מינכן, המבורג, פרנקרפורט, קלן ולייפציג ועוד היד נטויה.

לגבי מדינות נוספות – זה מצריך בדיקה יותר עמוקה ומדוקדקת. מאחר ואנחנו רק שלוש נשים שעושות את מירב העבודה, בכל פעם שיש רעיון למדינה נוספת אנחנו בודקות ומצביעות בעד או נגד.

אני בטוחה שהבחירה קשה, אבל על איזה סרטים תמליצו לצופים לראות השנה?

קודם כל סרט הפתיחה “הבלתי רשמיים” סרט נפלא, עצוב ומצחיק על הקמתה של מפלגת ש”ס. מה שמקסים בסרט הזה הוא שכל אחד יכול להתחבר אליו גם ללא הבנת הפוליטיקה הישראלית וללא הכרת המפלגה עצמה. הבמאי, אלירן מלכה, שזהו סרטו הראשון, עשה פשוט עבודה מצוינת וסיפר את סיפורה של המפלגה שלא כולם מכירים.

שני סרטים נוספים הם מבית האחים היימן – ״יונתן אגסי הצל את חיי״ ״ומיסטר גאגא״. “יונתן אגסי הציל את חיי” הוא סיפורו של כוכב פורנו, סרט חזק ומאוד מיני, סרט מאוד מאוד מיוחד. יונתן אגסי יגיע להקרנה שתתקיים ביום ראשון 3/11, בקולנוע Rialto, ויענה על שאלות הקהל. 

הסרט הדוקומנטרי השני של תומר היימן הוא ״מיסטר גאגא״, הסרט הוא פשוט יצירת אומנות המספרת את סיפורו של המנהל האומנותי של להקת בת שבע אוהד נהרין.

סרט נוסף שאני רוצה להמליץ עליו הוא “גאולה” (Redemption). סרטו של יוסי מדמוני מספר את סיפורו של זמר לשעבר בלהקת רוק, שחזר בתשובה ומגדל לבדו את ביתו החולה בסרטן. סרט נוגע לב, עם מוזיקה מדהימה.

 

 

הסרט האחרון שאמליץ עליו הוא ללא ספק הסרט המעניין ביותר של השנה “מילים נרדפות” (Synonyms) של נדב לפיד. הסרט זכה בפרס הראשון ב’פסטיבל הברלינלה’ בברלין בשנת 2019. הסרט מספר את סיפורו של יואב, בחור ישראלי, שמנסה את מזלו בפריז ומתכחש למוצאו ולשורשיו.

ללא ספק זהו אחד הסרטים המעניינים של השנה. עיריית אמסטרדם לקחה חסות על הקרנת הסרט הנפלא הזה. 

מספר הסרטים הישראלים שמופקים כל שנה גדול, איך בחרתן את הסרטים שיציגו השנה?

אכן מספר הסרטים הישראליים האיכותיים גדל כל שנה. פטי הוכמן, המנהלת האומנותית של הפסטיבל, המתגוררת בישראל צופה בכל הסרטים ועושה את הסינון הראשוני. לאחר מכן שלושתנו צופות במספר לא מבוטל של סרטים ומחליטות על פי איכות באיזה סרטים נבחר. לא כל סרט מתאים לכל קהל ולכל מדינה. בעקבות הניסיון שרכשנו אנו כבר יודעות להתאים את סרט יתאים לבית קולנוע בו הוא יוקרן.

הנה כמה מהסרטים נוספים שיוקרנו בפסטיבל:

שרוכים סרטו של יעקב גולדווסר. גדי הוא ילד-איש עם פיגור קל, בעל חוש הומור ייחודי, צחוק מתגלגל ואופטימיות אין סופית. מותה הפתאומי של אימו מאלץ את גדי לעבור באופן זמני אל אביו הביולוגי, ראובן, ממנו היה מנותק רוב חייו. ראובן, השקוע בבעיות חייו שלו, תמיד נרתע ממפגשים עם בנו יוצא הדופן. אבל האהבה החבויה בין האב לבן נחשפת, נבנית ומתעצמת במהלך ההכרות המחודשת.

״קינג ביבי״ של הבמאי דן שדור. בעזרת חומרים ארכיוניים מהופעותיו של בנימין נתניהו לאורך השנים, “קינג ביבי” סוקר את עלייתו לשלטון: החל בימים שבהם כיכב כמומחה לטרור בטלוויזיה האמריקאית של שנות ה-80, דרך התוודותו בשידור חי על פרשת הקלטת הלוהטת, ועד שהשיג שליטה מלאה ברשתות החברתיות והפסיק כמעט להעניק ראיונות לתקשורת הישראלית. 

״סיפור אחר״ של הבמאי אבי נשר. צעירה חילונית מחליטה לעזוב את הבית ולהתארס למוזיקאי הולל שחזר לאחרונה בתשובה. החלטתה מביאה את הוריה הגרושים ואת סבה הפסיכולוג להניח למשקעי העבר ולחבור זה לזה כדי לנסות ולחבל בנישואין שבדרך. 

״המחתרת היהודית״, סרטו התעודי של שי גל, הוא מותחן בלשי-פוליטי, החוזר אל חקירת השב”כ הדרמטית שהובילה למעצר המחתרת היהודית, ההתארגנות הטרוריסטית הגדולה והסדורה ביותר של הימין המתנחל, שביצעה בתחילת שנות ה-80 סדרת פעולות טרור נגד פלסטינים.

אבל כאן העלילה מסתעפת: הסרט מלווה את מורשעי המחתרת, וחושף איך זכו לחיבוק ציבורי והפכו למושכים בחוטי השלטון של ישראל הנוכחית.

 

פסטיבל SERET ודאצ’טאון מזמינים אתכם להשתתף בהגרלת 2 כרטיסים לסרט “שרוכים” ביום ראשון 3/11/2019 ב 19:30 בבית הקולנוע באמסטלפיין. רוצים להשתתף בהגרלה? הרשמו לניוזלטר שלנו וענו על השאלה בעמוד הפייסבוק של דאצ’טאון.

את רשימת הסרטים המלאה של הפסטיבל תוכלו למצוא כאן.

את רשימת כל ההקרנות תוכלו למצוא בלוח האירועים.

 

ריקי מתגוררת בעיר מאסטריכט עם בני משפחתה משנת 2004.
פעילה בקהילה הבינלאומית בעיר והקהילה הישראלית יהודית.
מרכזת את פעילות השומר הצעיר בעיר.
בעלת עסק להפקת ארועים.
ריקי אוהבת לעסוק בכל הקשור ביצירה - נייר, קרמיקה, רקמה ובכל מה שאפשר בתחום.
בנוסף לתפקידי הצוות המשותפים, ריקי מנהלת את לוח האירועים במערכת דאצטאון.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*