שמתם לב שבארץ כשהילדים יוצאים לחופשה זה בגלל החגים, ובהולנד זה בגלל העונות? חופשת אביב, קיץ, סתיו. אין צורך בסיבה מהותית כמו חג, אוכל וקניות מרובות, פשוט חוגגים את הפריחה, ההתחדשות, הטלאים שנולדו והצבעונים שפרחו, אחר כך את העלים שנשרו והעצים הערומים (או בעיקר בורחים לחופשה בת שבוע למקום חמים…).
ואם כל זאת, עונות זה דבר חמקמק…הרי אביב זה ימים ארוכים, ירוקים ובהירים,לא? אז איך משתלבת לה הסופה המטורפת בחוץ, הגשם שלא פוסק והאפור ב50 גוונים? קיץ זה שמש וחופש ובגדים קצרים? או מגפי גשם ופונצ’ו מפלסטיק?
חברה מהארץ שלחה לי לפני כמה ימים הודעה- הם רוצים להגיע להולנד באוגוסט, ומחפשת המלצות. ההודעה שלי חזרה היתה קצרה: “אל תגיעו באוגוסט להולנד”. למה לכם? לגשם? לרוח? “אבל זה קיץ” ענתה לי מעברו השני, אי שם בישראל רווית הלחות…כן ,כן קיץ הולנדי J
אז מבטיחים פה ושם כמה ימים של שמש וחום, ולכבודם אני רוצה לספק לכם מתכון כיפי וקליל למאפה גבינה. יתאים בדיוק לשולחן החג של שבועות. בעיקבות המתכון הזה ועוד כמה מוצלחים אחרים הפכתי למכורה של האתר המדהים של אפרת ליכטנשטט (אז מה את עושה כל היום?). כל מתכון שניסיתי היה מדויק להפליא והתוצאות יצאו נפלאות. אתר מומלץ מאד לחובבי צילום מזון, אפיה, בישול ודברים יפים באופן כללי.
מאפה גבינות וקישואים כפרי (מהאתר אז מה את עושה כל היום, בשינויים מזעריים שלי)
חומרים:
¼ 1 כוסות קמח
מעט מלח
100 גרם חמאה קרה מאד חתוכה לקוביות
¼ כוס יוגורט יווני או שמנת חמוצה
2 כפיות מיץ לימון
¼ כוס מים קרים
1 קישוא גדול פרוס לפרוסות (לא דקות מידי)
1 שן שום כתושה
1 כף שמן זית
½ כוס ריקוטה
½ כוס גבינה צהובה חריפה (מה שאוהבים העיקר עם הרבה טעם) מגורדת
100 גרם פטה
לפני האפייה: ביצה טרופה, צנוברים וקצח/שומשום
אופן ההכנה:
תחילה הבצק. במעבד מזון נניח את הקמח המלח והחמאה ונעבד בפולסים קצרים לקבלת פרורים (עיבוד יתר יפגע במרקם הבצק אז שימו לב).
בקערה קטנה נערבב: יוגורט, מיץ לימון ומים. נוסיף לפירורים ונעבד קצרות רק עד לקבלת גוש בצק.
יוצרים כדור בצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
בזמן קירור הבצק נכין את הקישואים. נפרוס אותם ונניח על גבי מגבת נייר, נפזר עליהן מעט מלח וניתן להן להגיר נוזלים ומרירות. (בערך ½ שעה). לאחר מכן נייבש בעדינות בעזרת מגבת נייר.
בקערה נפרדת מניחים את הגבינות (ריקוטה,צהובה, פטה מפוררת), ½ כף שמן ו ½ שן שום. מוסיפים מעט פלפל שחור ומערבבים הכל היטב.
הרכבה
מחממים תנור ל180 מעלות.
על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 30 ס”מ בערך. באמצעות מערוך (להניח עליו בעדינות את הבצק) מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים את תערובת הגבינות במרכז ומשאירים שוליים של 5-6 ס”מ. מניחים את הקישואים בצורה דקורטיבית מעל הגבינות ומטפטפים את יתרת השמן והשום. סוגרים את הבצק על הקישואים בקיפולים גסים. מפזרים מעל צנוברים ומורחים את שולי הבצק בביצה טרופה. מפזרים מעל קצח/שומשום.
אופים 30-40 דקות עד שהמאפה מקבל צבע זהוב.
ולמי שחייב אבל חייב מתכון פשוט וקל לעוגת גבינה לחג, משהו שישתלב מעולה עם הטעמים המקומיים, של ספקולס, יש את המתכון המנצח הזה של עוגת עוגיות ומסקרפונה של חן שוקרון מהאתר מתוקים שלי. להלן המתכון עם מעט שינויים והתאמות שלי.
עוגת ביסקוויטים ומסקרפונה מצוינת / תבנית קוטר 20
למלית:
250 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה
250 גרם גבינת מסקרפונה
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
30 מ”ל ליקר קפה
1 כפית אבקת קפה נמס
לשכבות:
250 גרם עוגיות ספקולס
לעיטור (לא חובה):
כל חטיף שוקולדי קטן או שוקולד מגורד או מעט קקאו
מקציפים במיקסר את כל חומרי המלית כדקה במהירות נמוכה, ואז מגבירים מהירות ומקציפים עד לקבלת קרם יציב מאד.
מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה. על גבי הנייר מסדרים שכבה של עוגיות. אם לא הכל מתמלא אז ממלאים בשברים קטנים של עוגיות. הבסיס צריך להיות מלא. מניחים רבע מכמות הקרם ומיישרים. מניחים שכבת עוגיות נוספת. הפעם אין צורך למלא רווחים בין העוגיות. שוב קרם. וכך חוזרים על הפעולה עד שנותרנו עם שכבת קרם עליונה. מיישרים אותה יפה מכסים בניילון נצמד ומכניסים ללילה למקרר. לפני ההגשה מקשטים בשוקולד.
חג אביב שמח!