הקיץ מגיע ועימו החופש הגדול. מי שעוקב אחרי יודע שיש לי שני בנים קטנים, אז החופש הגדול (או בהולנדית חופשת הקיץ) רלוונטי מתמיד, פעילות פעילות ועוד פעילות. הרבה קוצים בישבן ואנרגיות תמיד על 100% ובטורבו.
בהולנד לעומת ישראל לא תמיד חם בקיץ, ושומו שמיים לפעמים אפילו קריר וגשום. מה עושים? כל מסך אפשרי בבית מוצא עד תום כולל יסורי המצפון שלי, אז עוברים לתוכנית חלופית, אפייה!
הילדים שלי מאד אוהבים מאפים, נו, לא ברור מאיפה…;-)
ובאופן לא צפוי הם גם אוהבים לקחת חלק באפייה עצמה, לצפות, להכין לקשט ולטעום, ולהצהיר בסוף בגאווה- זאת היצירה שלי!
בקיצור מתאים לכולנו, שקט תעשייתי, עוגיות תוצרת בית (שיודעים מה יש בהן), ילדים גאים ואמא גם.
קיבלתי לאורך השנים הרבה פנויות לגבי מתכון טוב לעוגיות שניתן לקרוץ מהן צורות והגעתי למתכון המושלם. מה צריך להכין מראש?
קורצנים, חותמות לעוגיות, סוכריות לקישוט עמידות בחום, טושים עם צבע מאכל, כל מה שיש- יעבוד.
אם אין קורצנים – אספו את הצורות שקיבלתם עם הסט של פליידו( פלסטלינה/בצק יצירה), שימו בקערה עם מים חמימים וסבון כלים ותברישו טוב שיהיה נקי. תיבשו ותשתמשו. גם מכסים בגדלים שונים או כל פיתרון אחר יכול לייצר לכם עוגיות אטרקטביות.
טיפ: אם אתם מוצאים טושים אכילים ( במקום דיו יש צבע מאכל), תרכשו ותשמרו. זה מאד שימושי ונשמר להמון זמן.
שתי נקודות משמעותיות:
אחת, קישוט בסוכריות לפני הכניסה לתנור.
שניה, ציור באמצעות טושים או קישוט בזיגוג כלשהו- אחרי שהעוגיה אפויה וקרה.
אז קדימה- שלא תגידו שלא דאגתי לכם!
עוגיות לחיתוך – מתכון של בני סיידא עם מעט התאמות שלי. (כמות גדולה של עוגיות תלוי בגודל החותכנים)
500 גרם קמח תופח (או 500 גרם קמח רגיל+10 גרם אבקת אפיה)
200 גרם חמאה רכה
2 ביצים
¾ כוס סוכר
גרידה מלימון אחד
-נא להכין מספר תבניות תנור מרופדות בנייר אפיה
שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים ומעבדים לכדי בצק.
מעבירים למקרר לחצי שעה. (יצא ששכחתי את הבצק במקרר ליותר ואפילו ללילה ולא קרה כלום, פשוט מוציאים לטמפ החדר לכחצי שעה ומתחילים לעבוד).
מחממים תנור ל180 מעלות. מחלקים את הבצק ל3 חלקים. בשלב זה אם הטמפרטורה במטבח גבוהה, אני ממליצה להכניס את 2 כדורי הבצק הנותרים למקרר, על מנת שהבצק לא יתרכך מידי.
מרדדים את הבצק על גבי משטח מפודר בקמח לעלה דק בעובי 3 מ”מ. צרים צורות בעזרת החותכנים.
בשלב זה ניתן לקשט במעט סוכר דמררה, סוכר לבן, סוכר צבעוני, סוכריות עמידות בחום ועוד.
מניחים את העוגיות בתבניות ומכניסים לתנור ואופים כ12 דקות. זמן האפייה יכול להשתנות מתנור לתנור ובהתאם לגודל ועובי העוגיות.
אחרי 10 דקות אני פותחת את התנור ומסובבת את התבנית. סוגרת וממשיכה לאפות.
העוגיות מוכנות כשהן טיפה מזהיבות בשוליים והתחתית שלהן אפויה לגמרי.
*ניתן להחליף את גרידת הלימון ב: גרידת תפוז, תמצית וניל, מעט קינמון או קפה נמס, לקבלת מגוון רחב של טעמים.
חופשה נעימה!