פסח עבר, בקרוב שבועות ורק חלף לו יום השיחרור של הולנד יחד עם יום הזיכרון, יום העצמאות ה – 68 של ישראל ויום עלייתו של ישו לשמיים…אירועים וחגים, דתיים וממלכתיים, הכל בעירבוב של הולנדי וישראלי וההרגשה שלי, הרגשה מעורבת בדיוק כמו כל החגיגות.
כמעט 9 שנים שאני חייה בהולנד. בסך הכל הגענו להרפתקאה. משהו זמני. זוג טרי עם ותק של שנת נישואין אחת , ועכשיו- משפחה. והכל קרה כאן.
לרגע שאני מסתכלת על חיי, העיברית המתובלת בהולנדית, החלווה והספקוולס, הכחול והכתום, פתאום הכל נראה פחות מאיים אחרי כל השנים, פחות זר…האומנם?
במהלך השנים כאן נוצר אצלנו מנהג, מסיבת יום העצמאות. מזמינים חברים וחוגגים גם כאן בקטן, את המסיבה הגדולה של שם.
אז מה היה לנו? כמובן שאי אפשר לשבור את מסורת ה”על האש”, אז היה בשר לסוגיו, וגם ירקות לצימחונים.
סלטים מעולים תוצרת בית בליווי פיתות, תוספות, וכמובן גם הרבה מאד מתוק לקינוח.
אז הפעם נתחיל בסלט ונסיים בקינוח, שניהם קלילים לא דורשים המון עבודה אך טעימים מאד ומתאימים לאירוח מהסוג הזה, אירוח שיכול בקלות לחזור על עצמו לא רק במסגרת חג, אלא במסגרת “הכן עצמך לימים היפים” (נו כבר!!), ימים בהם הברביקיו עובד שעות נוספות, ואפשר לשבת במרפסת ולהנות מקרני השמש עד שעות הלילה המאוחרות (מישהו אמר שקיעה בעשר בלילה?).
לעוד רעיונות טיפים והזמנות ניתן תמיד לפנות לאתר האינטרנט שלי או לעמוד הפייסבוק שלי
אז קדימה לעבודה!
כ – 500 גרם גזר נקי מקולף פרוס לטבעות (ניתן לקנות שקית של גזר נקי)
5 כפות שמן
מעט מלח
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (ניתן לשנות בהתאם לחריפות)
מיץ מלימון שלם
קליפת לימון שטופה וקצוצה דק
4-5 שיני שום כתושות
פטרוזליה/כוסברה קצוצה
רבע כוס מים
מכניסים את טבעות הגזר לסיר עם מים לכיסוי, מרתיחים ומבשלים כ – 10 דקות, הגזר צריך להיות מעט רך. מסננים מהמים.
מערבבים בקערה את כל חומרי הסלט מלבד הפטרוזיליה.
מעבירים את תערובת התיבול לסיר עם הגזר, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 3-4 דקות. מכבים את האש.
מעבירים את הסלט לקערה ומפזרים מעל פטרוזליה. מערבבים ומגישים.
ניתן לאכול חם או קר.
ממתק שוקולד
200 גרם שוקולד מריר
150 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד לבן
150 גרם אבקת נוגט (או 100 גרם נוטלה)
2 כפות שמן
300 גרם פצפוצי אורז (לא ממותקים)
ממיסים בקערת זכוכית גדולה במיקרוגל את שלושת השוקולדים.
מערבבים פנימה את הנוגט והשמן או לחילופין את הנוטלה.
מערבבים פנימה את פצפוצי האורז.
נותנים לתערובת להתקרר מעט בטמפרטורת החדר, כ – 10 דקות. מפרידים עטרות נייר קטנות על גבי מגש. מעבירים 2 כפיות תערובת לתוך כל עטרת נייר. מעבירים את המגש המלא למקרר עד להתייצבות. ניתן לאחסן בקופסא אטומה במקרר או במקפיא. להוציא לטמפ החדר כחצי שעה לפני ההגשה.