דבר אל הקיר

אחד הדברים הטיפוסיים בהולנד, למי שטרם הכיר או שמע, הוא ג’אנק פוד. כן כן. הרבה אנשים חושבים כי האומה שהמציאה את הג’אנק פוד היא ה’אומה האמריקאית’, אז הרשו לי להאיר את עינייכם מעט. היסטוריונים של מזון טוענים כי את הוופל, הפנקייק וכדומה היו אלה המתיישבים ההולנדים שהביאו לאמריקה (למי שמעוניין  לקרוא מעט בנושא המעניין הזה הינה קישור.

אז לאחר שטעמנו קצת מן ההיסטוריה בו נבחן על מה ולמה. דוגמאות יש לי לרוב- הפריקנדל, הביטרבולן, הקרוקט, הפאטאט (פריטס), קאס סופלה ומיני מטוגנים ממולאים במיני טחונים אחרים- בקיצור קולינריה ברמה גבוהה.

אבל זה לא הכל. השוס הגדול הוא שאת המזון שלך אתה לא חייב לקבל במסעדה, מזנון, קפיטריה, שוק או אפילו דוכן מזון מהיר, כל מה שעליך לעשות זה “לדבר לקיר”. ברחבי הערים ההולנדיות תמצא בקלות את

fabo

מכשירי מכירה של מזון חם (אם אפשר לקרוא לזה באמת מזון). גירסה משודרגת לVending machine שתמצאו באמריקה.

לשם ההגינות חייבת לציין שלא טעמתי את כולם, מאחר ואני משתדלת לא להכניס לגופי חומרים לא מזוהים, אך יש טוענים שה”אוכל” הזה אפילו טעים להם…

אני נאמנה למטוגנים מהבית – לשניצל הטרי, קציצות הבשר או העוף, והשוס החדש שלי בבית קציצות עוף עם ירקות. אצל אימי בבית היה סוג אחד של קציצות, אבל היו הרבה מאד שניצלים. היא הייתה ועודנה אלופת השניצלים. הם תמיד היו מאד מאד דקים, קריספים ומתובלים במדויק. מבוגרים וילדים כולם אהבו את השניצלים שלה ותמיד ביקשו עוד. אני תמיד טענתי ששניצל זה “פצקריי” ונמנעתי מללכלך את כל המטבח בפירורי לחם ושמן. עד שהגעתי להולנד.

כאן אי אפשר ללכת ל”קפה נואר” או “לבראסרי”, או לקפוץ לאמא ולבקש מהדרך שתטגן לי שניצל…כאן אם רוצים צריך להכין. יש מאין!

אז עם הזמן, ועם הגעתם של הזאטוטים, הבנתי שאם אין אני לי מי לי, והתחיל לו בית החרושת לפעול. שניצלים, קציצות ומה לא.

ומה עם משהו בריא אתם שואלים? כל הזמן מטוגן- לא חבל על הילדים?

אז יש לי תשובה מוכנה מראש- קציצות עוף עם ירקות! הילדים לא מבחינים ואוכלים בהנאה, ולי יש פחות רגשות אשמה, ואני יודעת בדיוק מה נכנס לבטן הקטנה!

אז קדימה – קל ,פשוט וטעיםםםםם

מתכון לקציצות עוף וכרישה

(כ40 קציציות קטנות)

400 גרם חזה עוף טחון

3 כרישות גדולות

½ כוס בורגול יבש

2 גזרים קטנים

ביצה גדולה

מלח פלפל

אגוז מוסקט

פפריקה

פרורי לחם

להשרות את הבורגול במים רותחים עד לכיסוי.

לנקות היטב את הכרישות (חלק לבן), לחתוך לטבעות ולטגן במעט שמן במחבת גדולה עד לריכוך.

במעבד מזון יש לקצוץ את הכרישה המאודה והגזר הטרי. לערבב את תערובת הירקות עם העוף הטחון והבורגול המוכן (מוכן משמעותו רך). לאחר מכן להוסיף לבלילה ביצה ותבלינים. העיסה צריכה להיות יציבה מספיק על מנת ליצור קציצות שאינן מתפרקות בטיגון. (אם הבלילה לא מתאחדת ניתן להוסיף עוד קצת ביצה, אם היא רכה מידי ניתן להוסיף פירורי לחם).

לחמם שמן במחבת גדולה, ליצור קציצות מהעיסה, לגלגל בפרורי לחם ולטגן.

הקציצות טעימות חמות וטריות, אך גם קרות בתוך סנדוייץ’.
צילום: מיטל בויום למל

שמי מיטל, עורכת דין בעבר ואופה בהווה. חיה בהולנד מזה 10 שנים, אמא לאלון ואיתי וזוגתו של עדי. כילדה גדלתי בבית שאוהב אוכל, אירוח ומתוקים, למזלי הכרתי בן זוג מאותו הזן ויחד אנו מגדלים משפחה בה הרב (אם לא הכל) סובב סביב אוכל. אני כאן כדי לשתף אתכם בחוויות האישיות שלי (הגירה, הורות, עסקים, שאיפות) וכמובן גם במתכונים...כי אצלנו it is all about the food!

  • Amit Rabin
    08/11/2014 at 15:04

    יאמי!!!

    • meital
      06/01/2015 at 11:25

      תנסה ותגיד איך יצא 🙂

  • Hanan The Man!
    09/04/2015 at 20:51

    הכל נכון כ”ע, אבל מה כתובת האתר של יצרן המכונות?
    צריך ליבא אותן מייד לארץ הקודש…
    והמתכון נראה יפה 🙂

Leave Your Comment

Your email address will not be published.*