דאצ’ניוז: חשש ממוסד איסלאמיסטי ברוטרדם

הבניין המיועד להפוך ל"מרכז חינוך סלפי" ברוטרדם

ארגון איסלאמי פונדמנטליסטי רכש לאחרונה מתחם במימון סעודי, ומתכוון לייסד שם בית ספר סלפי. ההתנגדות לכך הגיעה עד לפרלמנט. וגם: ההולנדים נמלטים מה”קיץ” וכמה עולה לקנות מ”ר באמסטרדם

 

רוטרדם: התנגדות למוסד איסלאמיסטי בעיר

ארגון איסלאמיסטי שנוי במחלוקת רכש לאחרונה מתחם בניינים בדרום רוטרדם ומתכוון להפוך אותו ל”מרכז חינוך סלפי”, שעל-פי החשד ימומן על ידי מקורות במזרח התיכון. מומחים לרדיקליזציה איסלאמית מודאגים כי בית הספר יזרע את הקרקע לרדיקליזציה של צעירים ובני נוער, ברוח הסלפיזם, שנחשב לזרם איסלאמיסטי שמרני מאוד, שחלקים ממנו נוטים לג’יהאדיזם אלים.

העיתון NRC  דיווח כי בניין בית הספר נרכש לפני כשלושה שבועות תמורת סכום של 1.7 מיליון יורו, על ידי מצרי הולנדי בשם נאסר אל-דמאנהורי, יו”ר עמותת אל-וואקף באיינדהובן. ארגון זה מבוסס על מוסלמים סלפים בעלי השתייכות פוליטית, המתנגדים לקיומם של ארגוני טרור כגון דאע”ש, אך מאופיינים בגישה לא-דמוקרטית ובלתי סובלנית. ארגון אל וואקף עומד מאחורי הזמנת אימאמים ואנשי דת שמגיעים לשאת נאומים נגד הומוסקסואלים, זכויות נשים, ובמקרים מסויימים בעד מתן לגיטימציה לאלימות. בשנה שעברה סורבה כניסתו של מטיף מטעם ארגון אל-וואקף להולנד מכיוון שככל הנראה היה מעורב בפעילות ג’יהאדיסטית חמושה בסוריה.

מפלגות הקואליציה בעיריית רוטרדם פנו אל העירייה בבקשה למנוע את הקמת המוסד הלימודי בבניין. גם חבר הפרלמנט ההולנדי אחמד מרקוש (Marcouch, PvdA), בעצמו מוסלמי, דורש מן הממשלה לפעול.

מוקדם יותר הודיע השב”כ ההולנדי, ה-AIVD, כי ארגון אל-וואקף מנוהל על ידי אנשים מתוככי הממשל הסעודי. מימון המגיע ממדינות אלו אינו בלתי חוקי, אולם האופן שבו בוצעה רכישת הבניין נעשתה בדרכים שאינן שקופות,. עיריית רוטרדם לא עודכנה בתוכנית וגם תושבים המתגוררים בסביבת הבניין לא ידעו דבר. עיריית רוטרדם הודיעה בינתיים בתגובה כתובה כי הם “נמצאים במגעים” עם ארגון אל-וואקף “על מנת לקבל תמונה מדויקת יותר לגבי טיב הפעילות המתוכננת להתקיים בבניין”. אל-וואקף סירבו להגיב.

עפ”י ה-AIVD, כמה מההשקפות הסלפיות עלולות להוות כר לרדיקליזציה. לכן, מוסד סלפי אינו דבר רצוי , אומר אדווין באקר (Edwin Bakker), מרצה לענייני טרור באוניברסיטת ליידן. גם הוא מודאג מן המימון המסתורי מחו”ל: “למה מצפים משקיעים מחו”ל בתמורה לתרומתם? האם הנהגת הארגון רשאית לעשות בבניין ככל העולה על רוחה? האם אנשים מערב הסעודית יהיו רשאים להכתיב מה יקרה בין כתלי המוסד?”

לאחר תקופה של מחלוקות פנימיות, הארגונים הסלפים בהולנד מחפשים הזדמנויות לשיתופי פעולה והמוסד החדש הוא סימן לכך, שכן גם קבוצות מהאג ומאוטרכט מתכוונות לעשות בו שימוש.  

צפו בכתבה ששודרה בנושא ב-Nieuwsuur של NPO (החל מדקה 09:13).

 

הפלישה ההולנדית

לא רק המהגרים מהמזרח התיכון סובלים מה”קיץ” ההולנדי השנה, מדיווח בעיתון Parool עולה שגם ההולנדים מבקשים להימלט מהגשם הבלתי פוסק. סוכנות הנסיעות TUI  מסרה שההזמנות לחופשות ביוון ובספרד בשבוע שעבר עלו ב-80% לעומת התקופה המקבילה בשנה שעברה וכי מספר ההזמנות ליוון זינק פי שלושה. במיוחד איים כמו מיורקה, טנריף והאיים הקנריים מתכוננים לפלישה ההולנדית.

hagel2
כדור ברד אימתני בבראבנט בסוף יוני

לגשמים כנראה יש קשר לכך. חברת הנסיעות Thomas Cook דיווחה על עלייה חדה בהזמנות בזמן הגשמים הכבדים בחודש שעבר. “אנשים רבים אמרו שהגשם הבלתי פוסק ומזג האוויר ההפכפך גרמו להם להחליט להרחיק למחוזות שמשיים יותר”, אמר דובר מטעם החברה.

מנמל התעופה סכיפהול נמסר כי הם מצפים כי חופשת הקיץ השנה תהיה העמוס שידע השדה אי פעם.  

צפו: מכת ברד בצפון בראבנט בסוף יוני:

https://www.youtube.com/watch?v=noV4OqKApr8

 

אמסטרדם ממשיכה להתייקר

מחירי הבתים באמסטרדם ממשיכים לזנק. על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בהולנד, CBS, המחיר הממוצע למ”ר בעיר עלה ב-26% יחסית לשנה שעברה. הקונים באמסטרדם משלמים כיום בממוצע 4,190 יורו למ”ר, לעומת 3,320 יורו בשנה שעברה. מחוץ לבירה המחירים עלו רק ב-1.4% ועומדים על 2,179 יורו למ”ר.

במקום השני ברשימת הערים היקרות ביותר עומדת אוטרכט, שבה תשלמו בממוצע 2,960 למ”ר, עלייה של כ-6% לעומת השנה שעברה. בהאג עלו המחירים ב-3.6% וברוטרדם לא נרשמה כל עלייה. כך דווח ב-Dutchnews.nl.

גרה בהולנד מאז 2005. נוסעת קבועה ברכבת על קו אוטרכט-מאאסטריכט. חובבת כלבים מושבעת, ותולעת ספרים בלתי נלאית. אוהבת להיות יצירתית במטבח, לגלות את הולנד דרך האופניים, וחוטאת בכתיבה לעת מצוא. 

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*