טורקיה מקיימת הבטחות, בהולנד בנו את בית החולים המשוכלל במדינה, ובישראל תוהים מה יש למאמן הכדורגל המצליח; פטר בוס לחפש בליגה הישראלית הבינונית. חדשות השבוע לפניכם
כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
אספרגוס ופרפרים בדצמבר בהולנד
מדינות הבלקן לא יכולות לקלוט לתוכן יותר פליטים
אמסטרדם: 5 אטרקציות לבילוי בחורף
טורקיה מגבילה את זרימת הפליטים לאירופה
טורקיה מתחילה לחלק לפליטים סורים אישורי עבודה בשטחה, זאת על מנת להפחית את הסיכוי שהם ירצו להגר למדינות אחרות באירופה דרכה. כך מסר בשבוע שעבר השר הטורקי לעניינים אירופיים וולקן בוזקיר (Volkan Bozkir) לאחר שיחה שקיים באנקרה עם נציג הפרלמנט האירופי פרנס טימרמנס. מאז ה-8 בינואר נדרשים אזרחים סורים המבקשים להיכנס לטורקיה ממדינות אחרות שאינן סוריה, להשיג אשרת כניסה. משמעות הדבר היא כי מליוני פליטים סורים ממדינות כגון לבנון וירדן יתקשו להשיג את האשרה המיוחלת, ובכך תוגבל זרימתם דרך טורקיה ליתר מדינות אירופה. בעצם צעד זה, מקיימת טורקיה את ההבטחה שנתנה לפני מספר חודשים לאיחוד האירופי להגביל את זרימת הפליטים לתוככי האיחוד האירופי.
מקור: NRC
בניין חדש ויפה, לבית החולים באנסחדה
כמעט כמו במבצע צבאי הועברו בשבוע שעבר המאושפזים בבית החולים באנסחדה מהבניין הישן לבניין החדש והנוצץ. כ-250 חולים מאושפזים השתתפו ב”מעבר הגדול”, כפי שתיארה זאת הנהלת המרכז הרפואי “ספקטרום” בטוונטה.
בבית החולים עוסקים 130 אנשי צוות בשינוע החולים מבניין לבניין. ספקים ומתקינים עומדים לרשות הצוות לכל בעייה טכנית. הצצה קלה לתוך חדר חולים חדש מגלה וילונות נאים על החלונות וחדר אמבטיה אישי. אחת החולות המבוגרות שהשתתפו במעבר זה מחייכת בשביעות רצון. “ממש לוקסוס”, היא אומרת.
הצוות המטפל, נדרש עכשיו גם הוא להסתגל למקום החדש.
שלוש שנים עמלו הבנאים על הקמת הבניין החדש, שאמור להחליף שני בתי חולים שקושרו זה לזה באמצעות גשר להולכי רגל באורך 500 מ’. מי מאנשי הצוות שרצה לחצות במהירות את הגשר, יכול היה להשתמש באופניים שעמדו לרשותם בשני צידי הגשר. מיטות על חוליהן שונעו באמצעות עגלות ממונעות שנסעו בין הבניינים.
בית החולים החדש, אחד הגדולים והמשוכללים בהולנד, ניצב סמוך לבית החולים הישן, במרכז העיר אנסחדה, ולא “באמצע אחו מוריק, כמו שקורה בדרך כלל”, אומרת מנהלת התכנון, מריסקה דה חרוט (Mariska De Groot).
האדריכל הארי אבלס (Harry Abels), אשר תכנן את בית החולים החדש אומר: “אם אתה חולה, עדיף שתישאר בתוך הקהילה ולא תיפלט אל מחוצה לה. נוסף לכך, באופן זה נשמרים חיי הקהילה במרכז העיר”.
מקורות שונים שהיו מעורבים בפרוייקט אומרים כי זה בית החולים המודרני והמשוכלל ביותר במדינה. לרשות החולים כבר לא עומדת טלוויזיה, אלא טאבלט שדרכו הם יכולים לצפות בטלוויזיה או להאזין לרדיו, לגלוש באינטרנט ולהזמין את ארוחותיהם, דבר ייחודי בהולנד.
בבית החולים לא מונהגות יותר שעות ביקור. המאושפזים רשאים לקבל מבקרים בכל עת שיחפצו עד השעה 21:00. הארוחות מוגשות על פי דרישה; לא בזמנים קבועים, אלא כאשר החולה רעב.
בית החולים מונה 350 חדרי אשפוז אישיים. אומרת דה חרוט: “לפרטיות יש יתרונות רבים. כך נוצר קשר אינטנסיבי ומשמעותי יותר בין החולה לרופא. החולה יכול להרשות לעצמו לשוחח עם הרופא בפתיחות רבה יותר. גם הסיכון לזיהומים פוחת”.
נוסף לכך, העיצוב כולו מבוסס על אלמנטים המשרים רוגע, שימוש בצבעים רכים. על הסביבה לתרום לתהליך ההחלמה של החולה. “זהו באמת מבנה יוצא מן הכלל”, אומרת וינטרס בעודה מתבוננת דרך החלון אל חלל מקורה זכוכית שטבעות התעמלות משתלשלות מתקרתו.
יתרון משמעותי כאן הוא שעתה נמצאים חדרי הניתוח, מחלקת ההתאוששות ומחלקת הטיפול הנמרץ כולם באותה הקומה. “עתה כבר אין צורך לשנע חולים במצב קריטי לאורך ולרוחב בית החולים”, אומר הנוירולוג ירון ואן ווחט (Jeroen van Vugt), יו”ר הצוות הרפואי.
בניית בית החולים הושלמה בזמן ונותרה במסגרת התקציב שהוקצה לו, עניין חסר תקדים לאור גודלו של הפרוייקט. על פי מנהל הפרוייקט אלפ באויטלאאר (Alp Buitelaar), הדבר התאפשר בזכות דיונים והסכמים שנערכו עם צוותי הבנייה טרם תחילת הבנייה.
המרכז הרפואי ספקטרום בטוונטה נדרש לקיצוצים בשיעור של 239 מליון אירו, על מנת להיות מסוגל להחזיר את ההלוואות שהוענקו לו לצורך הבנייה. בית החולים הודיע על הפסקת גיוס עובדים חדשים. צעדים נוספים יידרשו גם השנה על מנת לחסוך סכום של כ-30 מליון אירו נוספים.
מקור: NRC
אפשר להזמין קנקן מי ברז בבקשה?
אורחי מסעדות בכל רחבי המדינה רוצים לשתות כוס מי ברז לצד הארוחה. כ-105,000 איש כבר חתמו על העצומה באתר www.overalkraanwatergraag.nl, יוזמה של מספר ספקיות מים במדינה, המבקשת מבעלי עסקים בתחום ההסעדה להגיש לשולחן מי ברז. על פי סקר שערכה לאחרונה חברת הסקרים TNS NIPO, מסרבות כ-75% מהמסעדות בהולנד להגיש לשולחן קנקן מי ברז, בדרך כלל משום, שבניגוד למים מינרליים, לא ניתן לגבות עליו תשלום, וזאת אף על פי שסועדים מוכנים באופן עקרוני לשלם עבורו. 90% מהנסקרים מציינים כי קנקן מי ברז המוגש לשולחן הוא סימן להכנסת האורחים של המסעדה.
מקור: NRC
האם פטר בוס טוב למכבי תל אביב?
האם מגע ידו של פטר בוס כבר ניכר במכבי תל אביב? הוא סבור שזה כמעט בלתי אפשרי. ביום רביעי לפני פחות משבועיים הוא נחת בתל אביב ומייד העביר את האימון הראשון שלו. יום למחרת, הוא הוצג בפני העיתונאים, וביום ראשון התמודדה מכבי תל אביב בבית נגד מכבי חיפה וניצחה 1-2.
במסיבת העיתונאים שהתקיימה אחרי המשחק, שאל אחד העיתונאים, בעל עין חדה, האם נכון שבוס הורה לשחקנים להפעיל לחץ ישיר במקרה של איבוד כדור? בוס הנהן. בתוך שלוש-ארבע שניות על השחקנים להשיג מחדש שליטה על הכדור.
בוס הצליח ליצור רושם חיובי מיידי על העיתונאים, כאשר סיפר את הסיפור שלו באנגלית רהוטה, וליווה זאת בחיוך, דברים שקודמו בתפקיד, הסלובני יוקנוביץ’, לא ממש הצליח בהם.
העיתונאים הישראלים תהו מה יש למאמן כדורגל מצליח לחפש בליגה הישראלית הבינונית למדי? כאשר החלוץ המרכזי של מכבי תל אביב, שרן ייני, עבר לשחק בויטסה ארנהם, כולם ראו בכך קידום משמעותי.
האם תוכל מכבי להשוות את יכולותיה לאלו של ויטסה? על פי תוצאות המשחק נגד מכבי חיפה נראה שהזכות שמורה לצמד הקדמי ערן זהבי וטל בן-חיים. במחצית הראשונה הבקיע זהבי את השער ה-17 ב-16 משחקים ששוחקו עד כה, אולם האסיסט של טל בן חיים ב’, שסייע לשותפו לשם טל בן חיים א’ להבקיע את השער השני במשחק היה משמעותי אף יותר.
ברור שלבוס יש יותר סיכויים להגיע לשחק באירופה עם מכבי תל אביב מאשר עם ויטסה. לכן החלטתו לבוא לאמן קבוצה ישראלית מובנת בהחלט. חוץ מזה, על פי התקשורת בישראל, ישולם לו שכר גבוה יותר לעומת מה שהרוויח כמאמן ויטסה. קודמיו בתפקיד עברו לאמן קבוצות אירופאיות ברמה גבוהה יחסית אחרי שעזבו את מכבי תל אביב. כולם גם מספרים לו שהחיים בתל אביב הם גן עדן של ממש.
אבל מה שבעצם עזר לבוס להחליט היתה עקשנותו הבלתי מתפשרת של יורדי קראויף (Jordi Cruyff), המשמש מאז 2012 כמנהל הטכני של הקבוצה, להביא את בוס לאמן את הקבוצה. עד כה העדיף קראויף לגייס מאמנים ספרדים או פורטוגלים משום שהפערים התרבותיים הם קלים יותר לגישור.
אולם מסתבר כי עכשיו הזמן בשל סוף סוף עבור קראויף ובוס לחשוף את מכבי תל אביב לאסכולה ההולנדית, מונח שיש לו מקום של כבוד בעיני הכדורגל בישראל, ולסייע למכבי תל אביב להתקדם ולהמשיך להעלות את רמת הכדורגל שהיא הציגה עד כה גם במסגרת הופעותיה באירופה.
מקור: NRC