ביום שני (20.04), אחרי פרישת יושבת ראש הנהלת אוניברסיטת אמסטרדם, פנו ארגוני הסטודנטים לתקשורת ההולנדית והודיעו שהם שמחים שיש התקדמות, אך מאבקם עדיין לא הסתיים ויש עוד הרבה מה לשפר באוניברסיטה.
ביום רביעי (22.04), אחרי ימים רבים של דיונים חריפים, הגיע הפרלאמנט ההולנדי להסכם קואליציוני בעניין המהגרים הלא-חוקיים בהולנד (אלו שבקשתם למקלט מדיני בהולנד נדחתה): מרכזים לקליטת מהגרים (הכוללים מהגרים לא-חוקיים) יוקמו באמסטרדם, רוטרדאם, אוטרכט, האג ואינדהובן. המרכזים ימומנו חלקית ע”י ממשלת הולנד והמהגרים יוכלו להשאר במרכזי קליטה הללו לתקופת זמן מוגבלת. בנוסף, הוחלט ששאר העיריות בהולנד יפסיקו לספק מקלטי חירום למהגרים הלא-חוקיים. באותו יום פורסמו הפרטים המלאים של ההסכם הקואליציוני – נדרשים 30 מיליון יורו למרכזים ולהחזרת מבקשי המפלט לארצם.
למחרת (23.04) הצהירה עיריית אמסטרדם שהיא מתנגדת להחלטה. מפלגות השמאל בעיריית אמסטרדם העבירו ביקורת; לטענתן קשה לדעת מתי אפשר לשלוח מחפש מקלט חזרה לארצו וסבורות שזה פוגע בזכויות הבסיס של אותם מסורבי בקשת המקלט המדיני. ראש עיריית אמסטרדם לא הגיב רשמית, אך אמר שהוא מסוגל להבין את התגובות הכועסות. אחד מעיתונאי מועצת זכויות האדם של האו”ם, פיליפ אלסטון (Philip Alston), העביר ביקורת חריפה על ההחלטה ואף טען שהיא נוגדת את החוק הבינלאומי.
ביום שישי (24.04) צוינו 100 שנים לשואה הארמנית ע”י הטורקים בזמן מלחמת העולם הראשונה. ממשלת טורקיה עדיין מכחישה את השואה הארמנית, וראש ממשלת טורקיה, ארדואן, אף הצהיר ש”טורקיה פשוט אינה מקבלת האשמות של פשע כה חמור”. ביום חמישי (23.04) נאם נשיא ארצות הברית בוושינגטון והפגין את תמיכתו בארמנים, אך לא השתמש במילה “שואה”, כנראה בכדי למנוע התדרדרות ביחסי ארה”ב\טורקיה. מעריכים שכ-1.5 מיליון איש נספו בשואה הארמנית.
ביום שבת (25.04) פגעה רעידת אדמה קשה בנפאל, בה נהרגו לפחות 2,400 אנשים נכון לזמן כתיבת הכתבה. כנראה שמספר ההרוגים האמיתי הרבה יותר גבוה. ההולנדי היחידי שדווח כנעדר נמצא בריא ושלם וצוות חילוץ הולנדי יצא לנפאל ביום ראשון.
ולסיום, משהו משעשע – זה ידוע שאפל וגוגל יריבות מושבעות. שתי החברות מתחרות בשוק מערכות הפעלה לטלפונים חכמים, ומשתמשיהן ידועים בנאמנותם. ביום שבת (25.04) מישהו השתיל איור המלגלג על אפל בגוגל מפות (Google Maps – שירות ה-GPS ומיפוי של גוגל). באיור זה רואים אנדרויד – הלוגו של מערכת ההפעלה של גוגל – משתין על תפוח שנראה כמו הלוגו של אפל. גוגל כבר הסירה את האיור, אך עדיין אפשר למצוא תמונות באינטרנט.
תמונה ראשית מתוך: metronieuws.nl