מדענים מהולנד: ״גילינו נוגדן לווירוס הקורונה״

מדענים מאוניברסיטת ארסמוס ואוטרכט בהולנד טוענים: גילינו נוגדן לוירוס הקורונה קוביד-19 

לעדכונים שוטפים על נגיף הקורונה בהולנד>>
שאלות ותשובות על נגיף הקורונה בהולנד>> 
למפת ההדבקה בהולנד>>

קבוצת מחקר המונה כעשרה מדענים ערכה מחקר אשר נמצא בשלבי עריכה של פרסומו המדעי לכתב העת היוקרתי. NATURE
הדיווח על המחקר ופרסומו הופיע במגזין אוניברסיטת ‘ארסמוס’ שם הוגדר כ”תגלית עולמית ראשונה מסוגה”, לדבריו של פרופסור לביולוגיה של התא, פרנק גרוסוולד (Frank Grosveld)
אחד מהחוקרים מטעם ‘ארסמוס’ המחקר גילה נוגדן ספציפי שמונע הדבקה ויכול גם לעזור באיתור נגיף הקורונה קוביד-19.
הממצאים המרעישים פורסמו כבר ביום חמישי בערב באתר האוניברסיטה בו חוקרים יכולים לפרסם את מחקריהם ועמיתים מוזמנים להגיב. 
על פי הפרסום, ולדברי החוקר גרוסוולד: הנוגדן נמצא בעקבות מחקרים ממוקדים למציאת נוגדנים לווירוסים אחרים ממשפחת הקורונה שגרמו למגפות ה- MERS, SARS בעבר. הנוגדן שנמצא כעת הוא ספציפי לנגיף הקורונה קוביד 19 ויכול לטפל בחולים ואף לסייע למציאת בדיקת אבחון פשוטה שכל אחד יוכל לבצע בקלות בביתו בכדי לדעת אם הוא נדבק. הנוגדן שנמצא טרם נבדק בבני אדם ותהליך זה עשוי להמשך חודשים. החוקרים מציעים כעת את מחקרם לחברות תרופות בכדי להתחיל שלבים שיובילו ליצור מסחרי. הגילוי הוא חשוב במיוחד ויכול לשמש בסיס לייצור תרופה בעתיד, אומר גרוסוולד. “אם היית מקבל את הנוגדן בעודי חולה, הצפי הוא – שהייתי יכול למנוע את המשך הזיהום.״ לדבריו, הפתרון האמיתי למגיפה יהיה פיתוח חיסון. מדענים נוספים עובדים על פיתוח חיסון אך הפיתוח יכול לקחת כשנתיים. תרופה מכילה את הנוגדן שהתגלה, אם המשך פיתוח רצוף וללא עיכוב, יכולה לספק פתרון מוקדם יותר .

 

החדשות מרעישות! אבל האם זה ישנה את היכולת שלנו להתמודד עם הקורונה בהתפרצותו הנוכחית? 


דעת מומחה מאת: ד״ר שרון פרץ-דוברובסקי 
מידי פעם מתפרסמות כתבות במדיה שמודיעות על גילויים חשובים כגון פיתוח חיסון לווירוס הקורונה שנמצא בשלבים סופיים או גילוי נוגדן שיכול להוביל לתרופה שתיתן הגנה פסיבית מפני הדבקה (בכתבה שלעיל). הידיעות על הגילויים שכאלו הן חדשות פופולריות כי כולנו כל כך רוצים לראות כבר את האור בקצה המנהרה ולהאמין שפתרון לבעיה הוא מעבר לסיבוב ושאוטוטו נחזור לחזור לשגרת חיינו. אז לגבי התפרצות הקורונה הנוכחית חשוב להבין שהפיתוחים האלו מורכבים מאוד וכרוכים בניסויים שלוקחים זמן. לכן לפי הערכות מומחים, וכפי שמצוין בשורה בסוף המאמר, ייקח עוד שנה עד שנתיים להגיע באופן מעשי לחיסון או תרופה לכלל האוכלוסייה. אז האם כתבה חשובה? ברור שכן! משום שבעקיפין התעניינות הציבור תקדם את המחקר. האם הכתבה רלוונטית לגל ההתפרצות הנוכחי? לצערי התשובה היא לא ואל נא תטעו ותפתחו תקוות שווא. לגל הנוכחי מומלץ להישאר מעשיים ולדבוק כל אחד במה שהוא יכול כרגע לעשות: להמשיך לשטוף ידיים היטב, ולהיכנס לבידוד על פי הוראות בריאות הציבור.

 

 

 

ד"ר שרון פרץ-דוברובסקי
אמא לנעה, אלעד ואיתמר.
אוהבת אנשים חיבור ומשמעות. נהנית מחוף ים, שמש, אוכל טוב והליכות ארוכות בטבע.
במקצועי אני רופאת משפחה ששמה את האדם במרכז. מומחית בגיוס מוטיבציה אישית לשינוי ובעלת החברה "דיאלוגים לשינוי". מחלקת את זמני בין עבודה כרופאת משפחה בארץ ועבודה כמנחת סדנאות ומאמנת אישית כאן.

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*