חמישה סירופים ביתיים , טעימים וקלים להכנה שיכולים להרגיע גרון כואב ושיעול.
הסירופ יכול להשמר לאורך זמן בצנצנת וניתן גם לשלבו עם מים חמימים או בכוס תה.
סירופ בצנצנת הוא למעשה שילוב של פירות הדר, דבש ותבלינים. מחקרים מראים כי בדבש יש תכונות מיקרוביאליות, נוגדות חימצון שלוחמות בחיידקים ויכולות להרגיע שיעול. יחד עם התכונות והויטמינים שבפירות הדר, עשבי תיבול ותבלינים יש לכם תרופה טבעית לטיפול בשיעול וגרון כואב!
השילובים המומלצים:
דבש, לימון וג’ינגר
דבש, לימון ונענע
דבש, לימון ורוזמרין
דבש, תפוז וציפורן
דבש, קלמנטינה והל
איך להכין סירופ בצנצנת?
למשל השילוב הראשון של דבש, לימון וג’ינג’ר:
בחרו צנצנת זכוכית נקייה עם מכסה. פרסו לימון וגרדו את הג’ינג’ר.
הכניסו לצנצנת חצי מכמות הלימון הפרוס, חצי מכמות הג’ינג’ר הקצוץ ושפכו את הדבש בכמות שתכסה את שאר המרכיבים. חזרו על הפעולה עם המחצית השנייה של המרכיבים.
הסירופ יהיה מוכן בתוך 3-4 שעות. אם אתם רוצים סירופ יותר סמיך הגדילו את כמות הדבש.
מומלץ לשמור את הצנצנת מכוסה במקרר. ניתן להוסיף דבש לפעמים על מנת לשמור על על צנצנות מלאות. דבש הוא חומר משמר טבעי ובהדרים יש רמת חומציות גבוהה שנותנת שימור נוסף ולכן ניתן לשמור לחודש-חודשיים. אם יש עשבי תיבול טריים לעומת זאת (כמו נענע ) הסירופ יישמר פחות זמן.