אז נכון שלכל אחד יש את העוגיה האהובה עליו?
אז אני כל פעם משנה… פעם זה היה עוגיות שוקולד מושלגות, ופעם הקנטוצ׳יני האיטלקיות ופעם עוגיות קפה חמאה. אבל בסוף, בסוף, כשמתחשק לי משהו ממש ממכר ומפתה, אני חוזרת למתכון ישן מספר שקיבלתי ממש מזמן במתנה.
זה ספר אמריקאי ומתוקף כך המתכונים עמוסי חמאה וסוכר. עם השנים והניסיון שהצטבר שיניתי, הורדתי, גיבשתי מתכון המבוסס על העוגיות מהספר אבל מתאים יותר לטעמים שלנו, בבית הפרטי שלי.
השילוב של המתוק, הקרמלי, הטוויסט המלוח והמרקם שבין פריך לצ׳ואי, משהו בעוגיות הללו פשוט לא מאפשר להסתפק באחת למרות שהן יוצאות ענקיות.
אז אני מזהירה מראש, או להכין ולמסור, או להתכונן להתמכרות.
עוגיות שוקולד צ‘יפס ופקאן אמריקאיות שניה לפני שהחופשה מסתיימת…
מצרכים:
150 גרם חמאה רכה (20 דק בטמפרטורת החדר)
1/4 כוס סוכר לבן
1/3 כוס סוכר קנים חום
1 + 1/2 כוסות קמח
חצי כפית מלח
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
1 ביצה גדולה/ או ביצה+חלבון נוסף
מעט תמצית וניל
1 כוס פקאן קלוי קלות קצוץ (כ- 120 גרם)
50 גרם שוקולד לבן איכותי קצוץ
50 גרם שוקולד צ‘יפס מריר
18-20 עוגיות
אופן ההכנה:
2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה
כף גלידה קפיצית בינונית
לחמם תנור ל- 180 מעלות
בזמן שהחמאה מתרככת על השיש קולים את האגוזים. במחבת ללא שמן על להבה גדולה קולים בזהירות את הפקאנים. לדאוג להזיז אותם על מנת שלא ישרפו. מקררים טיפה ומעבירים לקרש חיתוך. קוצצים.
גם את השוקולד הלבן קוצצים ושמים בצד. (אם אין שוקולד צ‘יפס מריר ניתן פשוט לקצוץ שוקולד מריר).
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה ושני סוגי הסוכר. אחרי שהתערובת אוורירית מנקים עם מרית את הקערה והוו ומוסיפים ביצה ווניל. ממשיכים בערבוב. מוסיפים את הקמח, מלח, סודה לשתיה ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את הפקאנים והשוקולד ומערבבים עוד קצת. בעזרת מרית מנקים את דפנות הקערה ומערבבים לאיחוד.
באמצעות כף גלידה קפיצית (אני משמנת אותה ממש מעט בתרסיס שמן) יוצרים תלוליות על התבניות במרווחים גדולים 9-10 עוגיות בתבנית.
אופים כ- 10 עד 12 דקות (אחרי 5 דקות להחליף את מיקום התבניות). מוציאים מהתנור ומשאירים להתקרר 5 דקות בתבנית ואחר כך על רשת. אחרי שקר לגמרי מאכסנים בקופסה אטומה.