הימים הבהירים בחוץ מספקים לי הרבה אנרגיה. אנרגיה להכין, לעשות, לדחוף את עצמי קדימה. זה לא מובן מאליו כשחיים במדינה שמרבית חודשי השנה גשומים ואפורים (בעיקר בצפון), ומצב הרוח לרוב מתאים את עצמו…
בפוסט הקודם שיתפתי אתכם בשינוי שאני עוברת ובמעבר לצריכת מזון בריא יותר. הבטחתי להתמקד במתכוני לחמים כבסיס ואני מוכנה לקיים. אם עדין לא ניסיתם את חלת הכוסברה, אז אל תפספסו, היא חובה!
הפעם אתמקד בבסיס ממש. לחם פשוט עם קרסט מתפצפץ מעל ותוכן רך אוורירי, והכי כיף, הוא דורש מינימום הכנה ומעט מאד מרכיבים. מסוג הלחמים שהכי כיף להתחיל להכין בחמישי בערב לקראת ארוחת שישי, במיוחד אם יש מנות עם רוטב שזקוקות לחבר מנגב…
-המתכון הוא סופר בסיסי וכמובן שניתן להוסיף לו זיתים, שום, עשבי תיבול -לבחירתכם.
– המתכון מורכב מקמח לבן. אז נכון שזה לא הקמח הכי בריא, אבל הלחם יוצא כיפי ואוורירי. ניתן להחליף עד שליש מהכמות בקמח מלא, אבל התוצאה משתנה מעט, לשיקולכם.
לחמים טריים, שנאפים ללא חומרים משמרים ותוספות, טעימים מאד ביום הכנתם. לאחר מכן אם נישאר עודף, עדיף לפרוס ולהקפיא וכל פעם שמתחשק לזרוק פרוסה למצנם ולהנות.
אתם עוד כאן?
לחם ללא לישה בסיר ברזל (מתוך הבלוג מיספטל)
3 כוסות קמח לבן
1/4 כפית שמרים יבשים
1.5 כפיות מלח
1.5 כוסות מים פושרים
מערבבים קמח ושמרים בקערה גדולה. מוסיפים מלח ומים ומערבבים בעזרת כף עץ לקבלת בצק אחיד ודביק.
מכסים את הקערה בניילון ומניחים על השיש בין 12 ל- 18 שעות (אני הכנתי בערב והשארתי עד לצהרי יום המחרת).
מקמחים נייר אפיה ושופכים עליו את הבצק. אוספים/מעצבים את הבצק לצורת כיכר. מקמחים ומכסים במגבת לחצי שעה.
לוקחים סיר ברזל כבד, מכניסים לתנור, ומחממים את התנור לחום מקסימלי זה יקח כ- 20-30 דקות, במקביל להתפחה).
לאחר חצי שעה מוצאים בזהירות רבה את הסיר מהתנור, מרימים את הכיכר, וזורקים אותה לתוך הסיר, כאשר התפר (החלק הפחות יפה) כלפיי מטה. מכסים את הסיר ומחזירים לתנור ל-40 דקות ב- 180 מעלות. לאחר מכן מורידים את המכסה (בזהירות!), וממשיכים לאפות עוד כ-15 דקות או עד שהלחם שחום ויפיפה.
מוציאים מהתנור ונותנים ללחם להצטנן לפני החיתוך.
בהצלחה!