בזמן האחרון אני חושבת הרבה על מינימליזם, בהקשר של דברים שאנחנו צריכים בחיים. האם כל דבר צריך? זה שאלה קשה, כי ככל שאני מתעסקת בזה יותר אני מגלה שאני לא צריכה הרבה אבל אני רוצה המון.
ההתעסקות והחשיבה על דברים שאני רוצה ולא צריכה מופיעה בכל מקום בחיים שלי. החל מארון הבגדים שלי, כמות הצעצועים בחדר הילדים והפריטים שלנו בבית. ככל שאני קוראת יותר ויותר אני מבינה שזאת גישה שצריך לאמץ, או לפחות לאפשר לה מקום במחשבות שלנו.
גם בעיצוב הבית קיימת מגמה של עיצוב מינימליסטי והנה כמה רעיונות ליצירת עיצוב שכזה. עיצוב מינימליסטי מתאפיין במרחב פתוח והרבה אור טבעי, האור מעצים את החללים ונותן תחושה של מרחב גדול יותר. עיצוב מנימליסטי דוגל במיעוט חפצים, מה שדורש מיון וצמצום של כל החפצים שאינם בשימוש, ואת החפצים שנשארו לאחסן בתוך רהיטים סגורים המשתלבים עם העיצוב הכללי.
מראה מינימליסטי ניתן להשיג על ידי צבעים טבעיים כמו בז’, קרם, חום ולבן אבן. אבל אפשר גם להשתמש בצבעים בולטים, כדי לקשט את הקיר ולתת מראה מתוחכם לבית. חשוב לשמור על אחידות וזרימה. אפשר לעשות זאת על ידי שימוש בצבע זהה או צבע דומה בכל האלמנטים המרכיבים את החדר כמו רצפה, קירות, רהיטים וטקסטיל.
בבית של סאנה האמסטרדמית נתקלתי במקרה. הבית נמצא על אחת התעלות והוא קסום ומינימליסטי. מינימליזם בהתחלה התחבר לי עם פשטות וחוסר סטייל אבל הבית של סאנה מלא בהכל, איכותי, חסר מניירות. הבית של סאנה אצילי והפשטות שלו מתבטאת בכך שהוא מדויק לצרכים של בני הבית. אני התאהבתי.
מקווה שתתנו מקום למחשבות ותזכרו שהעושר שלנו הוא פנימי.
תמונות – הבית של סאנה