בשבועות הראשונים אחרי הנחיתה בהולנד, התחלתי לשוטט בכל מקום ולחפש לי מה חדש בזמן שזוגי היה בעבודה. אחד הדברים הראשונים שמשכו אותי היו כמובן המאפיות… תהיתי מה מסתתר שם, שהרי כאן זה לא צרפת או איטליה לבטח לא גרמניה או אוסטריה… אז מה בעצם יש להולנד להציע בתחום המתוק? חוץ מעוגות קצפת וסוג של קרמשניט עם ציפוי ורוד זרחני או כתום מחריד לא ראיתי דברים מעניינים, עד שצד את עיני בורקס משולש יפה וגדול. לשמחתי הרבה הוא נראה ממש טרי! כמה גדולה היתה ההפתעה שכאשר נגסתי בו התברר שזה בכלל אפל פלאפ! מאפה בצק עלים ממולא בתערובת מתוקה של תפוחים…
מאז התמכרתי. כמה פשוט ככה טעים. לא צריך לטרוח ולהכין שטרודל, או טארט טאטן מפונפן, בצק עלים מלית תפוחים עם קינמון וקצת לימון ויש לכם תענוג מתוק חמוץ טרי ומתפצפץ.
מה שהופך את הכל לעוד יותר מרגש זה שאת המלית הכנתי בפעם האחרונה מתוצרת הגינה שלי! עץ התפוחים נתן פירות וכך גם שיח הפטל השחור ומהר מאד הכל הפך לתערובת טעימה שנחה לה בכיף בתוך בצק עלים חמאה (קנוי כמובן).
אז לכל מי שאוהב תפוחים, או לכל מי שאוהב מאפים, או לכל העצלנים שמחפשים משהו קל וטעים לאירוח, או סתם מי שרוצה משהו טעים חם וריחני ליד הקפה, אז קדימה, לעבודה!
אפל פלאפ- בצק עלים ממולא תפוחים
חבילת בצק עלים חמאה (ניתן לרכוש במקפיא בסופר חבילות מוכנות של ריבועי בצק עלים)
2-3 תפוחים חמוצים קלופים וחתוכים לקוביות
חופן פירות יער (אני השתמשתי בפטל שחור מהגינה, למי שאין ניתן להשמיט או להוסיף חופן של חמוציות מיובשות)
חצי לימון (מיץ וגרידת לימון)
2-3 כפות סוכר חום בהיר
מעט קינמון
1 שקית סוכר וניל
מעט הל (מי שלא אוהב יכול להשמיט)
2-3 כפות של עוגיות טחונות (פתיבר או ספקולס או פייפרנוטן שנשארו מתקופת החגים)
2-3 כפות אגוזים קצוצים גס ( רצוי פקאן)
ביצה להברשה
מעט סוכר גבישי/ דמררה לקישוט
אופן ההכנה:
את חבילת הבצק מוציאים מהמקפיא ומפשירים בטמפרטורת החדר כ-10 דקות.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור עם נייר אפיה.
מערבבים בקערה גדולה את קוביות התפוחים עם מיץ הלימון והגרידה, הסוכר והתבלינים. מערבבים. מוסיפים את פירות היער ומערבבים מעט, בעדינות שלא ימעכו. מוסיפים את פירורי העוגיות והאגוזים, מערבבים. פירורי העוגיות סופחים את הנוזלים על מנת שלא יחלחלו לבצק.
על גבי תבנית האפיה פורסים ריבוע בצק. ממלאים ככף מהמלית וסוגרים לצורת משולש כמו בורקס. יש להדק טוב את הקצוות על מנת שלא יפתחו באפייה. כך עושים עם יתרת הבצק והמלית. את כל המאפים מברישים בביצה ומפזרים מעל סוכר גבישי. וזהו!
אופים כ 20-25 דקות (עד שזהוב וריחני והתחתית של המאפה שחומה).
מוציאים, ממתינים כמה דקות (כי המלית חמה מאד) וזוללים בהנאה!