סוף עונת התפוחים

הסתיו כמעט נגמר, הלילות מתארכים והימים מתקצרים – החורף לא מגיע, הוא כבר כאן.

בלא מעט מן החגים בתקופה זו, אם זה הסינטרקלאס ההולנדי (מוזמנים לקרוא כתבה+מתכונים על חג זה)
ליל כל הקדושים (ידוע כהאלווין) או אחרים, אחד הפירות שתופסים מקום חשוב בהעברת הטעמים והצבעים החזקים של התקופה הינו התפוח.

מכיוון שקטיף התפוחים נערך בתקופה זו (בחצי הכדור הצפוני), המגוון הרב שפרי זה מציע מהווה בסיס ללא מעט מאכלים מסורתיים בתרבויות שונות בעולם. קיימת מגמה שמדגישה את הטעם המתוק במרבית הארועים הללו (עוזר ב”מאבק נגד החושך העולה ומתחזק של החורף” וצורך קלורי עולה וגדל עם מזג האוויר שהולך ומתקרר).

אחת המנות שאנו רואים גרסאות רבות לה בתקופה זו ברחבי העולם היא עוגת התפוחים.

מרבית המתכונים יהיו עם בסיס זהה – מעטפת בצק עם מילוי של תפוחים (חתיכות שלמות או מרוסקות), סוכר ותבלינים שונים (המהווים את ההבדל בין מקומות/מטבחים שונים).


עוד מהבלוגים של עמית:

 

אני שמח להעביר לכם כאן מספר קישורים לעוגות תפוחים שונות מכל העולם:

  • מתכון לעוגת תפוחים מאזור נורמנדי (צפון צרפת), אחד המרכיבים הינו ברנדי התפוחים המקומי המפורסם – Calvados.
Normandy apple tart
עוגת תפוחים, נורמנדי
  • מתכון לעוגת תפוחים השוודית Appelkaka הכוללת בתוכה גם שמנת חמוצה.
Sweish Appelkaka
עוגת תפוחים, שוודית
  • מתכון לעוגת תפוחים הפולנית המפורסמת שרלוטקה (Szarlotka) המשתמשת בטכניקה אחרת ליצירת מרקם אוורירי למעטפת הבצק מעל המילוי.
Szarlotka 2
עוגת תפוחים, “שרלוטקה”

שתהיה לנו תקופת חורף נעימה וחמימה,

עמית רבין

Roots of food– סדנאות והרצאות קולינריות על מטבחים מגוונים מרחבי העולם - טכניקות, מתכונים והסיפורים המיוחדים מאחורי כל מנה ומרכיב.

עמית רבין הינו אגרונום ומומחה ביצירת מזון – מהגינה אל הצלחת – אשר תשוקתו הגדולה היא נושא מקורות המזון שלנו. המטבחים בהם הוא מתעמק הינם הים-תיכוני, מזרח-תיכוני, צפון-אפריקאי, בלקני, צפון/מזרח אירופאי, יהודי, צמחוני ובר-קיימא.
ליצירת קשר, ניתן לשלוח דוא"ל ל-Contact@rootsoffood.com

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*