דאצ’ניוז: “חוק הבורקה” ואופניים חשודים

גניבת אופניים זה דבר מבאס. משטרת הולנד עושה כל שביכולתה להילחם בגנבי האופניים, ואפילו מציעה חריטת מספר זיהוי וסימון בצבע לבן מיוחד על האופניים בחינם. מי שקונה אופניים גנובים יכול לקבל קנס שנע בין 300 ל-450 יורו ואף להישלח למאסר אם הוא עובר על חוק זה מספר פעמים. ביום שלישי האחרון פורסם שגנבי האופניים מצאו דרך לכסות את מספרי הזיהוי של האופניים ולהחליפם במדבקה עם מספרים מזוייפים. במשטרה ממליצים לקוני אופניים מיד שנייה לוודא שמספרי הזיהוי על האופניים חרוטים (ולא מודבקים) ומכוסים בצבע/לק לבן.

 

מתייעלים. ביום שלישי האחרון הודיעה רשות המיסים על צמצומים נרחבים, הכוללים חמישה מתוך 14 חברי ההנהלה וכ-5,000 עובדים. רשות המיסים מתייעלת והופכת לממוחשבת יותר ויותר. בשנים הבאות מתכננת רשות המיסים לגייס עוד כ-1,500 עובדים, אך למשרות שונות מאלו שצומצמו, כמו למשל ניתוח מידע.

 

“חוק הבורקה”. כבר בשנת 2012 ביקשו כמה מפלגות בפרלמנט ההולנדי לאסור חבישת רעלות מסוגים שונים בציבור (ובכלל זה בורקה – בגד המכסה כליל את הראש והצוואר, ומותיר רק פתח מרושת לאישה להביט דרכו). ביום שישי האחרון הביע הקבינט תמיכה בחוק בסגנון זה. על פי החוק יחול איסור על כיסוי פנים מכל סוג שהוא בתחבורה ציבורית, בבתי ספר, בבתי חולים, בבתי משפט או בכל בניין ממשלה אחר, והעובר על החק מסתכן בקנס של כ-400 יורו. האיסור לא יחול ברחובות אך המשטרה יכולה לדרוש מאזרח להסיר את כיסוי הפנים במידה והדבר נחוץ לזיהוי. שר הפנים ההולנדי, רונאלד פלסטרק(Ronald Plasterk) , מסר שחוק זה הוא בסך הכל חיזוק תחיקתי של המצב הקיים. על החוק נמתחה ביקורת הן משמאל והן מימין. הפוליטיקאי הימני חירט וילדרס טען כי החוק בגרסתו הנוכחית “חלש” מדי ואילו בשמאל נשמעו קולות המכנים את החוק “סימבולי” וחסר משמעות. ראש הממשלה מרק רוטה אמר כי לחוק “אין כל רקע דתי”. ה-NOS דיווח כי רק בין 100 ל-500 נשים בהולנד משתמשות בבורקה, וגם זאת באופן בלתי סדיר.

 

הבנק חוזר. לפני מספר שבועות דיווחנו על חזרתו של הבנק ABN AMRO לבורסה ההולנדית – ביום שישי האחרון הודיע שר האוצר ההולנדי, ירון דייסלבלום (Jeroen Dijsselbloem), שאפשר יהיה לשוב ולסחור במניות הבנק בבורסה בסוף 2015. בזמן המשבר הכלכלי העולמי השקיעה הולנד כ-22 מיליארד יורו בבנק, אך הממשלה מקווה לקבל 15 מיליארד בחזרה לכיסה כתוצאה מהמסחר במניות. שר האוצר ההולנדי מסר שלדעתו הוכיח הבנק את עצמו והוכיח שניתן לבטוח בו.





אוריה בעל תואר שני במדעי המדינה ויחסים בינלאומיים מאוניברסיטת ליידן ומתמחה בקונפליקטים אסימטריים. נולד בהולנד, עבר לארץ בגיל שנתיים וחזר להולנד ב-2002 עם משפחתו. הוא אוהב להתפלסף ולדון בתאוריות יחסים בינלאומיים, לטעום וויסקי וקפה, אוהב ספורט, צילום, עיצוב גראפי וג'אז.



    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*