אז איפה הייתי? אה, כן, חורף.
דיברתי עליו וכנראה עוד אמשיך לפחות עד מאי, אז עימכם הסליחה.
חורף אצלנו (בהולנד בכלל ובביתי הקט בפרט) זה קורררר, גשם, סופות, לפעמים גם קרח ושלג ו-
שורש סלרי בגודל של כדורגל!
כן! מבחינתי זה לגמרי סממן מובהק. כל פעם שאני רואה בשוק או בסופר שורש סלרי ענק, הוא ימצא את דרכו אל סל הקניות שלי. זה משהו מותנה. פבלובי כזה.
אמא שלי מאוהבת בשורש סלרי. כשהיא מגיעה לביקור, תמיד, אבל תמיד היא תקנה. “מה נעשה איתו?”הייתי שואלת בהתחלה לפני שגילתה לי את הסודות הכמוסים שלה, “שיהיה, נמצא מה לעשות” הייתה תמיד התשובה שלה. ואכן הוא אף פעם לא נשאר מיותם בפינה בחושך לבד. אמא שלי עד כדי כך מצחיקה שבפעם האחרונה שטסתי לביקור בישראל היא אפילו ביקשה ממני שאביא איתי שורש סלרי .במזוודה! לארץ! היא מתלוננת שאצלם הוא בגודל של פינג פונג, אז מסתבר שכדורגל הולנדי גובר 🙂
לפעמים שאני רוצה סתם להציק לאמא אני שולחת לה בוואטסאפ תמונה של שורש סלרי ענק, כזה שגדול יותר מאריזה של קילו סוכר. למה? סתם כי אני בת מקסימה…
אז זהו- אם אתם חובבי השורש הענקי או לא, תעשו ניסיון ותיקנו אחד ענק, למתכון הזה הוא מושלם! מבטיחה שלא תתאכזבו, קדימה לעבודה…
(לכ-4 סועדים)
כ1 ק”ג בשר בקר (או כל בשר בקר אחר לבישול ארוך) חתוך לקוביות RUNDERLAPPEN
שורש סלרי גדול, קלוף מנוקה ופרוס לפרוסות בעובי סנטימטר
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום (מעוך או קצוץ)
מעט שמן
מלח,פלפל,פפריקה, תערובת עשבי תיבול פרובנס או מעט מרווה, טימין ומיורן.
2 עלי דפנה ו3 גרגירים של פלפל אנגלי
כף אבקת מרק בשר (כמו אבקת מרק עוף רק מבשר בקר)
בסיר גדול עם תחתית עבה מטגנים במעט שמן את הבצל ולאחר מכן מוסיפים את השום. מזיזים את הבצל והשום לדופן הסיר ו”סוגרים” את קוביות הבשר. מסדרים שכבה של הבצל המטוגן בסיר ועליו את קוביות הבשר. מעל מניחים פרוסות של סלרי. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה ועשבי תיבול. מוסיפים מים לכיסוי ומעט אבקת בשר. מבשלים עם מכסה ½ שעה על אש גבוהה ועוד שעתיים וחצי על אש נמוכה. כאשר מפלס המים יורד, ויש צורך להמשיך לכסות את הבשר בנוזל, מוסיפים עוד מים רותחים. יש לבדוק כל שעה בערך שיש מספיק נוזלים על מנת שלא ישרף הבשר. לקראת סוף הבישול ניתן לפתוח מעט את המכסה על מנת לאפשר לחלק מהנוזלים להתאדות ,כך ישאר רוטב סמיך וטעים.
ניתן בשעת הבישול האחרונה להוסיף לתבשיל גם קוביות תפוחי אדמה, או שקית של תפוחי אדמה קטנים.
הם מקבלים את הטעם של הבשר והסלרי והטעם- אלוהי.