דובשניות או לא להיות

שנה חלפה שנה באה אני כפיי ארימה…

פוסט שלישי של ראש השנה, וואוו… חייבת להגיד שאני מופתעת מעצמי, מסתבר שאני קשקשנית לא קטנה!

טוב נו, בעצם אני לא ממש מופתעת, כל מי שמכיר אותי יודע שאני דברנית גדולה ומגדלת ברב הדר ופאר שושלת של דברנים מדופלמים. אז תמיד יש לי משהו בקנה, מקרה שקרה, סיפור ששמעתי או מתכון שניסיתי.

הפעם זה פשוט. לרגל חגיגות השנה השלישית (אין באמת חגיגה כזאת, אני ממציאה תוך כדי תנועה), אני חושבת שמגיע לכם משהו מתוק ליד הקפה של חג. אחרי הארוחה הגדולה והמפוצצת, שאין מקום עוד לגרגר, תמיד בסוף בסוף מגיעה כוס התה המרגיעה או הקפה המעורר להמשך הנסיעה, ויחד אתם, עוגיה משובחת. קלי קלות של הכנה, אבל אל תגלו לאורחים…

אתם זוכרים את הדובשניות הגועליות מהסופר- אז זהו שלא. אלא מעולות, ממכרות, מתפצפצות, ללא טעמים סינטתיים ואפילו ללא קמח לבן או סוכר מעובד, מה תגידו על זה?

ועכשיו עם בואו של הסתיו והרוח הקרירה, מה יותר מתאים מאשר ספל משקה חם עם עוגיה ריחנית בטעמים של חורף..? אפשר אפילו “למכור” אותה למקומיים כסוג של עוגיות תבלינים לקראת בואו של הסיינט, תחשבו על זה…

10622795_10152631996202560_8119757393192959223_n

דובשניות מייפל וכוסמין– על פי מתכון של נטלי לוין בשינויים והתאמות שלי

50 גר דבש (2 כפות גדושות)

10 גר מייפל (1 כף שטוחה)

60 גר סוכר חום כהה

40 גר שמן צימחי

½ כפית תערובת תבלין ספקולס

1 ביצה קטנה

150 גר קמח כוסמין

½ כפית אבקת אפיה

½ כפית אבקת סודה לשתייה

100 גרם אבקת סוכר מנופה

הכנה:

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מניחים דבש, מייפל, סוכר, שמן, תבלין ספקולס וביצה ומערבבים לאט עד שמתקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים לאט את החומרים היבשים :קמח כוסמין, אבקת אפייה וסודה לשתייה ומערבלים עד לקבלת בצק רך.

**ניתן לבצע את העירבבוב ללא מיקסר, בקערה רגילה. את החומרים הרטובים מערבבים באמצעות מקצף ידני ואת היבשים בעדינות מאחדים עם כף עץ. **

את הבצק הרך מעבירים לשקית ניילון נקיה, משטחים ומקררים כשעה במקרר. (*ניתן גם למשך הלילה)

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה.

לתוך קערה עמוקה מנפים את אבקת הסוכר.

יוצרים עיגולים קטנים מהבצק וטובלים כל כדור באבקת סוכר.

מסדרים את כדורי הבצק על התבנית במרווחים נאים ואופים במשך כ-10 דקות עד שהעוגיות “מתפוצצות” ומתייצבות.

יש לצנן את העוגיות כ-10 דקות בתבנית מחוץ לתנור (הן עדיין “נאפות” מחום התבנית) ולאחר מכן לצינון מלא על רשת.

שתהיה לכולנו שנה מתוקה, נפלאה, מלאה בריחות, טעמים, חוויות ובריאות לרב!

שמי מיטל, עורכת דין בעבר ואופה בהווה. חיה בהולנד מזה 10 שנים, אמא לאלון ואיתי וזוגתו של עדי. כילדה גדלתי בבית שאוהב אוכל, אירוח ומתוקים, למזלי הכרתי בן זוג מאותו הזן ויחד אנו מגדלים משפחה בה הרב (אם לא הכל) סובב סביב אוכל. אני כאן כדי לשתף אתכם בחוויות האישיות שלי (הגירה, הורות, עסקים, שאיפות) וכמובן גם במתכונים...כי אצלנו it is all about the food!

    Leave Your Comment

    Your email address will not be published.*